Ophef in India over Amazon Prime Video-serie 'Tandav', maker biedt excuses aan

Ophef in India over Amazon Prime Video-serie 'Tandav', maker biedt excuses aan
18 januari 2021 om 16:52

De spannende dramaserie Tandav (2021– ) ligt in India onder vuur, omdat de serie Hindoeïstische goden en godinnen op een respectloze manier weer zou geven. De Indiase overheid heeft, na een oproep tot verbod van de serie door een van de parlementsleden, Amazon Prime Video benaderd met vragen over de gevoelige inhoud.

Politicus en parlementslid Manoj Kotak poste de brief die hij naar het Ministerie van Informatievoorziening en -uitzending stuurde op zijn Twitter. In de brief schrijft hij dat de inhoud van de serie "opzettelijk spottend is over Hindoeïstische goden, en oneerbiedig over religieuze gevoelens" is. Hij vraagt het ministerie vervolgens om een strengere regulering van online platforms.

Lees de hele brief van Kotak hier:

Het ministerie neemt de klacht serieus, en heeft gisteren contact opgenomen met Amazon Prime Video om meer duidelijkheid te krijgen over de zaak. Zojuist werd bekend dat Ali Abbas Zafar, de maker van de serie, heeft gereageerd op de vragen van het ministerie en de ophef die er ontstaan is:

We hebben de reacties van de kijkers op onze serie Tandav nauwlettend in de gaten gehouden, en vandaag tijdens een gesprek heeft het ministerie ons geïnformeerd over een groot aantal klachten en petities die ze hebben ontvangen. Veel mensen maken zich zorgen of zijn boos over de inhoud van de serie.

Zafar vult aan dat het nooit de bedoeling is geweest om iemand te kwetsen.

Tandav is fictie, en elke gelijkenis met handelingen en personen en gebeurtenissen is puur toevallig. De cast en de crew hadden niet de intentie om de gevoelens van een individu, kaste, gemeenschap, ras, religie of religieuze overtuiging te beledigen, en ook niet om een instelling, politieke partij of persoon te beledigen. De cast en het hele team achter Tandav nemen de zorgen die het volk heeft geuit serieus, en we willen ons excuseren als het onbedoeld iemands gevoelens heeft gekwetst.

Het eerste seizoen van Tandav is nu te zien op Amazon Prime Video. Het hele aanbod van Amazon Prime Video vind je hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tandav' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoTandav (2021– )

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws