Joe Exotic ontvangt geen gratie van Donald Trump

Joe Exotic ontvangt geen gratie van Donald Trump
20 januari 2021 om 15:58

Donald Trump heeft geen gratie verleent aan Tiger King (2020)'s Joe Exotic. Eerder vandaag werd bekend aan wie de president op zijn laatste dag strafvermindering toekende, en daar zat Exotic niet bij. Onder andere Steven Bannon, Lil Wayne en Kodak Black ontvingen wel gratie.

Het uitblijven van de gratie voor Exotic is enigszins opmerkelijk, aangezien Trump de eventuele gratie een aantal keer genoemd heeft. Toen Tiger King net te zien was op Netflix en wereldwijd veel bekeken werd, zei zijn zoon, Donald Trump Jr., in een radioprogramma dat hij zijn vader zou vragen om Joe Exotic gratie te verlenen. Later die week vroeg een journalist dat aan de president tijdens een persconferentie over het coronavirus. Trump gaf toen aan dat hij erover na zou denken.

Een half jaar later, in september, nam Exotic samen met zijn advocaat zelf het initiatief. Samen schreven ze een officiële aanvraag voor presidentieel pardon en dienden die in bij het witte huis. De hele aanvraag bestond uit ruim 250 pagina's, en benadrukte onder andere dat de huidge straf die Joe (Joseph) Exotic uitzit waarschijnlijk betekent dat hij zal overlijden in de gevangenis:

Joseph moet tot 2037 achter de tralies zitten, en met zijn huidige gezondheid betekent dat waarschijnlijk dat hij in de gevangenis zal sterven. Hij vraagt nederig om gratie om de onrechtvaardigheden die hij heeft ondervonden te corrigeren en om de kans te krijgen terug te keren naar het leveren van zinvolle bijdragen aan zijn gemeenschap.

Maar het mocht niet baten, blijkt vandaag. Het ziet er naar uit dat Joe Exotic zijn straf voor het beramen van moord (op Carole Baskin), het doden van vijf tijgers, de ilegale verkoop van tijgers én gegevensvervalsing gewoon zal moeten uitzitten.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Tiger King' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

CelebritiesTiger King (2020)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws