Joe Exotic vraagt Trump in handgeschreven brief om presidentieel pardon

Joe Exotic vraagt Trump in handgeschreven brief om presidentieel pardon
10 september 2020 om 11:17

Tiger King's Joe Exotic heeft een formele aanvraag voor presidentieel pardon ingediend bij het witte huis. Dat melden verschillende bronnen. Zijn aanvraag bestaat uit 257 pagina's, waaronder een handgeschreven verzoek aan president Trump zelf.

Zijn aanvraag werd dinsdag ingediend bij het Amerikaanse ministerie van justitie. In het lange stuk betogen zijn advocaten onder andere dat de voormalig dierenverzorger door anderen verraden is. Daarnaast vrezen ze dat Joseph Maldonado-Passage, zoals Exotic eigenlijk heet, de gevangenis niet zal overleven:

Joseph moet tot 2037 achter de tralies zitten, en met zijn huidige gezondheid betekent dat waarschijnlijk dat hij in de gevangenis zal sterven. Hij vraagt nederig om gratie om de onrechtvaardigheden die hij heeft ondervonden te corrigeren en om de kans te krijgen terug te keren naar het leveren van zinvolle bijdragen aan zijn gemeenschap.

De realityster werd vorig jaar veroordeeld voor een poging tot moord op Carole Baskin, die we ook kennen uit Tiger King. Ook werd hij veroordeeld voor het doden van vijf tijgers, het verkopen van tijgerwelpen en het vervalsen van gegevens van wilde dieren.

Trump refereerde eerder dit jaar in een persconferentie al naar de mogelijkheid om gratie te verlenen aan de Tiger King-ster. Daar speelt Maldonado-Passage dan ook op in in zijn handgeschreven verzoek:

Als ik ooit tegen iemand heb opgekeken, zou jij het zijn, niet omdat ik je nodig heb om mijn leven te redden, maar omdat je staat voor wat je gelooft, ongeacht wat iemand denkt. Ik smeek u om te luisteren naar de miljoenen die de waarheid zien. Ik vraag u te luisteren naar uw eigen zoon Donald Jr., en mij dit pardon te verlenen, zodat ik het allemaal kan vergeten en mijn vader van 86 kan redden en een rustig leven te leiden met mijn man 'Dillon.

Hij vulde nog aan dat hij een beter mens zal worden, en zijn best zal doen voor de gemeenschap:

Maar bovenal, zodat ik terug kan keren naar het helpen van zieke kinderen en daklozen, laat me je trots maken, de Amerikanen trots maken, de wereld trots maken". Wees mijn held, alsjeblieft.

Het Amerikaanse ministerie van justitie laat weten dat het nog te vroeg is om commentaar te leveren op het verzoek.

Beeld: Still 'Tiger King' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Celebrities

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws