HBO werkt aan tweede 'Game of Thrones'-prequel: 'Tales of Dunk and Egg'

HBO werkt aan tweede 'Game of Thrones'-prequel: 'Tales of Dunk and Egg'
22 januari 2021 om 08:58

Naast de prequelserie House of the Dragon (2022), over het verhaal van House Targaryen, werkt HBO nu aan een nieuwe prequelserie van Game of Thrones (2011–2019): Tales of Dunk and Egg, over Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg).

Mocht het project uiteindelijk overgaan tot een serie, dan zal deze zich zo'n 90 jaar afspelen voor de gebeurtenissen van A Song of Ice and Fire. De avonturen van Dunk en Egg staan hierin centraal, zoals de titel al verklapt.

Wederom zal de serie zich beroepen op boeken van George R. R. Martin, die inmiddels al drie boeken heeft geschreven in de Tales of Dunk and Egg-reeks: The Hedge Knight, The Sworn Sword en The Mystery Knight.

HBO heeft nog geen cast- of crewleden aangesteld voor het project, maar volgens bronnen van Variety is het grote prioriteit voor HBO, aangezien ze snel willen voortbouwen op het denderende succes van Game of Thrones.

Prequelserie House of the Dragon speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie gaat dieper in op de geschiedenis van House Targaryen. Het gerucht gaat daarnaast dat we de 'Dance of Dragons' te zien krijgen, net als de Targaryen burgeroorlog die al genoemd werd in de originele serie. De eerste leden van de Targaryen-familie zijn inmiddels gecast. De tien afleveringen zullen in 2022 uitkomen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Game of Thrones' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

SeriesGame of Thrones (2011–2019)House of the Dragon (2022)

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws