Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week
25 januari 2021 om 11:41

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de dramathriller Blood Diamond (2006).

Uitgelichte films op tv week 4

Vandaag kijk je op Net 5 naar de sciencefictionfilm Mortal Engines (2018). Een mysterieuze jonge vrouw, Hester Shaw (Hera Hilmar), is de enige die een reusachtige verlaten stad op wielen, die alles verslindt op zijn pad, kan stoppen. Hester werkt samen met Tom Natsworthy (Robert Sheehan) om de toekomst te veranderen en het onrecht dat heerst tegen te gaan.

Dinsdag zendt Veronica de actiethriller The Bourne Ultimatum (2007) uit. Bourne (Matt Damon) wordt opnieuw uit zijn schuilplaats gehaald, ditmaal per ongeluk door de Londense verslaggever Simon Ross, die een upgrade van Project Treadstone probeert te onthullen in een reeks artikelen. Bourne regelt een ontmoeting met Ross en realiseert zich onmiddellijk dat ze gevolgd worden. Informatie van de verslaggever roept nieuwe herinneringen op, en Bourne moet uiteindelijk zijn duistere verleden blootleggen om te overleven.

Bekijk hier de trailer van The Bourne Ultimatum:

Woensdag kijk je naar de Nederlandse thriller Amsterdamned (1988). Een mysterieuze duiker die zich in de Amsterdamse grachten verstopt, begint aan een reeks gruwelijke moorden. Hij jaagt de stadsambtenaren angst aan en laat weinig aanwijzingen achter voor de beste detective van de stad, die niet vermoedt dat zowel zijn nieuwe vriendin als zijn twaalfjarige dochter dichter bij het vinden van de moordenaar zijn dan hijzelf.

Spike zendt donderdag de mysterieuze thriller Shutter Island (2010) uit. In 1954 krijgt U.S. marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) de opdracht om de verdwijning van een patiënt uit Boston's Shutter Island Ashecliffe Hospital te onderzoeken. Hij heeft om persoonlijke redenen aangedrongen op een opdracht op het eiland, maar al snel denkt hij dat hij daar is gebracht als onderdeel van een verdraaid complot van ziekenhuisartsen met radicale behandelingen. Teddy's sluwe onderzoeksvaardigheden leveren al snel een veelbelovend spoor op, maar het ziekenhuis weigert hem toegang te geven tot dossiers waarvan hij vermoedt dat ze de zaak kunnen openbreken. Als een orkaan de communicatie met het vasteland verbreekt, begint Teddy aan alles te twijfelen.

Shutter Island (2010)
8.2
Agent Teddy (DiCaprio) speurt anno 1954 met een collega (Ruffalo) naar een ontsnapte gek op een psychiatrisch gevangeneneiland.

Vrijdag is de Oscargenomineerde dramathriller Blood Diamond (2006) te zien. Visser Solomon Vandy (Djimon Hounsou) droomt ervan dat zijn jonge zoon Dia dokter zal worden. Zijn dromen vallen echter in duigen als de rebellen zijn dorp binnenvallen en hem ontvoeren om in de diamantmijnen te gaan werken. Als hij een enorme diamant vindt en besluit deze voor zichzelf te houden, komt hij in contact met huursmokkelaar Danny Archer (Leonardo DiCaprio), die hem naar zijn familie belooft terug te brengen in ruil voor de diamant.

Zaterdag is de mysterieuze dramafilm Changeling (2008) te zien. Alleenstaande moeder Christine Collins (Angelina Jolie) komt terug van haar werk en ontdekt dat haar 9-jarige zoontje Walter (Gattlin Griffith) is verdwenen. Ze belt de politie om een zoektocht te starten. Vijf maanden later wordt in Illinois een jongen gevonden die aan de beschrijving voldoet en zegt dat hij haar zoon is. Toch houdt Christine vol dat hij niet haar zoon is.

Bekijk hier de trailer van Changeling:

SBS9 sluit de week af met The Kingdom (2007). Na een terroristische aanval op een Amerikaans wooncomplex in Riyad, Saoedi-Arabië, waar families en FBI-agent Francis Manner worden vermoord, chanteert FBI-agent Ronald Fleury (Jamie Foxx) de Saudi-Arabische consul om vijf dagen onderzoek op de locatie te krijgen. Hij reist samen met agent Grant Sykes (Chris Cooper), Janet Mayes (Jennifer Garner) en Adam Leavitt (Jason Bateman) om hun vriend te wreken en te proberen de verantwoordelijken voor de bomaanslag te vinden. De agenten vinden allerlei moeilijkheden in hun onderzoek, maar ze worden ondersteund door Kolonel Faris Al Ghazi (Ashraf Barhom) die het team adviseert hoe te handelen in een vijandige omgeving.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Blood Diamond' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws