Luke Evans speelt de schurk in live-actionremake van 'Pinocchio' met Tom Hanks

Luke Evans speelt de schurk in live-actionremake van 'Pinocchio' met Tom Hanks
27 januari 2021 om 13:57

Na zijn rol als Gaston in de live-actionverfilming van Beauty and the Beast (2017) mag Luke Evans nu in de huid kruipen van de koetsier in de live-actionverfilming van Pinocchio. In het klassieke verhaal is de koetsier de man die de kinderen, inclusief Pinocchio, naar het eiland brengt waar ze uiteindelijk in ezels zullen veranderen.

Evans is dus de schurk in het verhaal. De goedzak in de film, vader Gepetto, wordt gespeeld door niemand minder dan Tom Hanks. Hanks werkte eerder samen met Robert Zemeckis − die voor Disney de regie op zich neemt − aan Forrest Gump (1994), Cast Away (2000) en The Polar Express (2004).

Evans was eerder te zien als John Moore in The Alienist (2018– ) en als Bard in The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) en The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014). Op Twitter schrijft de acteur dat hij "niet kan wachten om te beginnen" aan zijn rol als de koetsier.

Afgelopen jaar maakte Disney tijdens de Investor Day in december bekend dat Pinocchio niet in de bioscopen uitkomt, maar rechtstreeks op Disney+ zal verschijnen. De nieuwe Disney-film vertelt het verhaal van de houten pop Pinocchio, die met behulp van een krekel als zijn bewustzijn zichzelf moet bewijzen.

Afgelopen zomer kwam in Nederland de Italiaans gesproken Pinocchio (2019) uit, met Roberto Benigni als Gepetto: tevens een verfilming van het klassieke verhaal. Momenteel werkt ook regisseur Guillermo del Toro aan een nieuwe verfilming, de animatiefilm Pinocchio (2021). Onder anderen Tilda Swinton, Finn Wolfhard, John Turturro, Ewan McGregor en Cate Blanchett lenen hun stemmen aan de film.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Murder Mystery' via Philippe Bosse / Netflix
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Disney+Pinocchio

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws