Opnames van Pablo Larrains 'Spencer' begonnen, foto van Kristen Stewart als prinses Diana nu te zien

Opnames van Pablo Larrains 'Spencer' begonnen, foto van Kristen Stewart als prinses Diana nu te zien
27 januari 2021 om 16:04

De opnames van Spencer (2021), de biopic over Lady Diana van Pablo Larraín, zijn van start gegaan in Duitsland. Naast Kristen Stewart, die de hoofdrol zal spelen, zijn onder andere Timothy Spall, Sally Hawkins en Sean Harris aanwezig op de set. De producenten hebben vandaag ook een eerste beeld van Stewart als Diana vrijgegeven.

Spencer gaat over het moment dat Diana besloot dat haar huwelijk met prins Charles niet werkte en dat ze een ander leven voor zichzelf moest kiezen. Ze zou geen koningin worden, maar haar eigen pad volgen. De film speelt zich af in een kerstvakantie in het begin van de jaren 90, die Diana samen met Charles en hun zoons William en Harry doorbrengt in het huis van Windsor op hun landgoed Sandringham. Wie de rollen van Charles, William en Harry zullen spelen, is nog niet bekend.

Stewart zei over de film:

Spencer is een duik in een emotionele verbeelding van wie Diana was op een cruciaal keerpunt in haar leven. Het verhaal gaat over de schrijnende poging die ze deed om terug te kunnen keren naar zichzelf. De naam Spencer staat daar symbool voor.

Het script van de film is geschreven door Steven Knight, die we kennen van Netflix-serie Peaky Blinders (2013– ). De muziek wordt verzorgd door Jonny Greenwood van Radiohead. Spencer is een van de eerste Britse filmproducties die na de Brexit op het Europese continent worden opgenomen.

Afbeelding via TMDb
Afbeelding via TMDb

Na de opnames in Duitsland verplaatst de cast en crew zich naar het Verenigd Koninkrijk. Naar verwachting gaat de film eind dit jaar in première, en zal hij vanaf begin 2022 wereldwijd te zien zijn. Dat jaar is het 25 jaar geleden dat Diana overleed.

Spencer (2021)
'Spencer' speelt zich af tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren 90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt.

Spencer is vanaf donderdag 3 februari 2022 in Nederland in de bioscoop te zien.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Spencer' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsSpencer (2021)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws