Pixar-film 'Soul' wint de Golden Globe voor beste animatiefilm

Pixar-film 'Soul' wint de Golden Globe voor beste animatiefilm
1 maart 2021 om 10:05

Pixar haalt vannacht tijdens de Golden Globes met Soul (2020) de prijs binnen voor beste animatiefilm. De animatiefilm won tevens de prijs voor beste muziek.

Kemp Powers, co-regisseur van Soul, is met de prijs de eerste zwarte regisseur die met een debuutfilm een Golden Globe wint. Daarnaast is hij de tweede zwarte regisseur die de prijs voor beste animatiefilm in de wacht sleept. Peter Rampsey lukte dit eerder met Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) in 2018.

Producent Dana Murray en co-regisseur Pete Docter namen de prijs in ontvangst. Powers gaf zijn overwinningsspeech via een opgenomen bericht op een tablet. In een verklaring tegenover Variety legt het trio uit hoe dankbaar ze zijn voor de waardering die hun film ontvangt.

We willen de Hollywood Foreign Press bedanken voor het eren van onze film Soul. In de film maakt Joe Gardner een ongelooflijke reis, aan het einde waarvan hij leert dat aanwezig zijn voor het ontzag en de verwondering van de alledaagse delen van het leven een zielsvervullend doel kan geven. We zijn blij dat deze boodschap aanslaat bij het publiek, vooral in deze moeilijke tijden waarin ontzag en verwondering soms schaars lijken te zijn. Als onze film effect heeft gehad, dan is dat alleen maar dankzij de inspanningen van zoveel mensen die er hun creatieve energie in hebben gestoken. Voor al dat werk − en al het zielenonderzoek dat het vereiste − zijn we ongelooflijk dankbaar.

Soul (2020)
8.1

Soul (2020)

animatie / avontuur • Pete Docter en Kemp Powers
Met Jamie Foxx en Tina Fey
'Soul' vertelt het verhaal van Joe Gardner (Jamie Foxx), een muziekdocent aan een middelbare school in New York.

In Soul krijgt Joe Gardner (Jamie Foxx) de kans van zijn leven als hij mag optreden in de grootste jazzclub in New York. Maar onderweg naar zijn optreden krijgt Joe een ongeluk en vertrekt hij naar het 'Hiervoormaals', een bijzondere plek waar iedereen een eigen persoonlijkheid krijgt en waar persoonlijke interesses ontstaan. Joe hoopt terug te keren naar zijn leven op aarde en werkt samen met 22 (Tina Fey) om dit te bereiken.

Soul is nu te zien op Disney+ en vanaf 23 maart ook op Pathé Thuis.

Beeld: Still 'Soul' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films Video on demand Disney+Soul (2020)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws