Netflix kondigt nieuwe animatieserie aan over 'Asterix & Obelix'

Netflix kondigt nieuwe animatieserie aan over 'Asterix & Obelix'
3 maart 2021 om 13:24

Netflix heeft een serie besteld over de bekende Galliërs Asterix en Obelix. Het gaat om een animatieserie met Alain Chabat aan het roer als regisseur, de man die tevens de live-actionfilm Asterix & Obelix: Missie Cleopatra (2002) regisseerde.

Netflix slaat voor de nieuwe serie de handen ineen met de Franse uitgever Hachette's Les Editions Albert René. De animatieserie zal dan ook in het Frans worden gemaakt, met natuurlijk de mogelijkheid voor kijkers om de serie op een andere taal te zetten.

De animatieserie wordt gebaseerd op de klassieke stripboekenreeks over Asterix en Obelix, specifiek op de grafische roman Asterix and the Big Fight, waarin de Romeinen, na voortdurend in verlegenheid te zijn gebracht door Asterix en zijn dorpsgenoten, een vechtpartij organiseren tussen rivaliserende Gallische stamhoofden. Ze saboteren vervolgens de uitkomst door een druĂŻde te ontvoeren samen met zijn broodnodige toverdrank.

Het eerste stripboek in de reeks kwam uit in 1961, inmiddels zijn er zo'n 15 geanimeerde en live-actionfilms gemaakt over de twee mannen.

Chabat schreef en regisseerde misschien wel de bekendste adaptatie, Asterix & Obelix: Mission Cleopatra, die zo'n 128 miljoen dollar opleverde. In deze versie speelde Christian Clavier de rol van Asterix en kroop GĂ©rard Depardieu, die nu wordt beschuldigd van verkrachting, in de huid van Obelix.

Netflix verwacht de animatieserie in 2023 uit te brengen.

Beeld: Still 'Asterix de Galliër' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws