Golden Globe-winnaar 'Nomadland' vanaf april te zien op Disney+

Golden Globe-winnaar 'Nomadland' vanaf april te zien op Disney+
4 maart 2021 om 14:29

Nomadland (2020), de dramafilm die al meerdere prijzen in de wacht sleepte en binnenkort grote kanshebber is tijdens de Oscars, komt in verschillende landen direct uit op Disney+ doordat op veel plekken de bioscopen nog gesloten zijn. Ook in Nederland zal Nomadland vanaf 30 april te bekijken zijn op Disney+ via Star. Of de film daarvoor op 25 maart in de bioscoop verschijnt, is nog even afwachten.

De film met Oscarwinnares Frances McDormand in de hoofdrol won afgelopen zondagnacht de Golden Globe voor beste film en schreef daarmee geschiedenis. Het is namelijk de eerste keer dat een film, geregisseerd door een vrouw, de hoofdprijs wint in alle 78 keer dat de Golden Globes plaatsvonden.

Regisseur Chloé Zhao won tevens de prijs voor beste regisseur. Zhao is daarmee de tweede vrouw ooit die de prijs voor het regisseren in de wacht sleept én de eerste vrouw ooit van kleur.

Nomadland (2020)
7.5

Nomadland (2020)

drama • Chloé Zhao
Met Frances McDormand en David Strathairn
'Nomadland' volgt een vrouw van in de zestig die, na alles te hebben verloren in de Grote Recessie, aan een reis begint door het Amerikaanse Westen en als een hedendaagse nomade leeft.

Door alle prijzen en de lovende recensies die de film nu al ontvangt, wachten filmliefhebbers met smart tot ze Nomadland kunnen bekijken. Nu het zo onzeker is of de bioscopen 25 maart weer open mogen, wanneer de film in première zou moeten gaan, is het fijn dat we tevens naar een digitale releasedatum op Disney+ kunnen uitkijken.

Nomadland vertelt het verhaal over een vrouw die tijdens de kredietcrisis alles verliest en voortaan gedwongen moet leven vanuit haar auto. Ze leeft als een hedendaagse nomade, en reist door de westelijke staten van de VS. De dramafilm ging vorig jaar in première op het filmfestival van Venetië en op het festival van Toronto. Op beide festivals viel de film in de prijzen. Zhao is door alle winsten de meest bekroonde filmmaker in een enkel prijzenseizoen.

Bekijk hier de trailer van Nomadland:

Beeld: Still 'Nomadland' via TMDb
Tekst: Disney+

Meer over:

Video on demand Films Disney+Nomadland (2020)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws