Alles over 'Gomorra' seizoen 5: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer

Alles over 'Gomorra' seizoen 5: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer
17 juli 2021 om 09:53

Kijk jij ook zo ontzettend uit naar seizoen 5 van Gomorra (2014– )? In dit artikel zetten we alles op een rij over het nieuwe en tevens laatste seizoen van de meeslepende misdaadserie. Zo gaan we in op de releasedatum op Netflix, het plot, de personages die terugkeren, eventuele nieuwe castleden én andere nieuwtjes.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Gomorra seizoen 4 en over de film L'Immortale (2019).

Wat gebeurde er allemaal in seizoen 4?

Genny Savastano (Salvatore Esposito) werd aan het eind van seizoen vier gedwongen om onder te duiken in een bunker. Ook kwam Ruggeri dichter bij Gennaro. Nadat ze tot een overeenkomst komt met Ruggeri, besluit Patrizia om met hem te praten. Maar helaas voor haar, is hij alleen geïnteresseerd in Gennaro. Elders heeft Genaro alle informatie nodig die hij kan vinden over Ruggeri, dus als hij O'Diplomato en Michelangelo vindt, neemt hij hun hulp aan om Patrizia te redden. Geslaagd in zijn missie, ondervraagt hij Patrizia om te zien of zij enige informatie over hem aan Ruggeri heeft gegeven. Zij had dat niet gedaan, maar Gennaro kon haar niet geloven en liet Patrizia en Michelangelo's dode lichaam achter zich.

Wat staat ons te wachten in seizoen 5 van Gomorra?

Volgens de officiële synopsis van het vijfde seizoen gaat het er weer hard aan toe in de nieuwe afleveringen.

De botsing tussen de Levantes en Patrizia liet Napels achter in een stapel stenen en dwong Genny zijn droom van normaliteit op te geven en terug te keren naar de actie. Maar met de politie op de hielen, werd Genny een bunker in gedwongen, alleen zonder Azzurra en kleine Pietro. Nu is zijn enige bondgenoot 'O Maestrale, de mysterieuze misdaadbaas van Ponticelli, een oostelijk district van Napels. Oorlog is op handen, en zijn vijanden zijn woest. Maar Genny staat op het punt een sensationele ontdekking te doen: Ciro Di Marzio leeft, in Letland. En voor Genny zal niets meer hetzelfde zijn.

Zoals de synopsis al verklapt, keert Marco D'Amore terug als Ciro Di Marzio, die aan het eind van het derde seizoen voor dood werd achtergelaten en − zoals werd onthuld in de film L'Immortale, die hij regisseerde − weer levend opduikt in Letland. Vandaar dat aangeraden wordt om ook de film L'Immortale te kijken, die wordt omschreven als "een brug tussen het vierde en vijfde seizoen".

Het nieuwe seizoen bestaat uit tien afleveringen en volgens producent Riccardo Tozzi is deze "beangstigend, donker en emotioneel". Hij legt uit dat ze elk seizoen iets nieuws proberen te doen en dat ze dit keer weer "een speciale invalshoek hebben gevonden".

Trailer seizoen 5

Een trailer van het vijfde seizoen zal ons ongetwijfeld meer vertellen over de gebeurtenissen in het nieuwe seizoen. Helaas is deze trailer nog niet uit. Wél deelde Variety onlangs een aantal eerste beelden van het slotseizoen.

Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film
Afbeelding via Sky / Beta Film

Welke personages zien we terug in Gomorra seizoen 5?

Gelukkig keert een groot deel van de bekende cast terug, waaronder Salvatore Esposito als Genny Savastano, Ivana Lotito als Genny's vrouw Azzurra Avitabile, Arturo Muselli als Enzo Sangue Blu en Marco D'Amore als Ciro Di Marzio.

D'Amore is daarnaast niet alleen wederom te zien als Ciro, maar de acteur is dit seizoen ook een van de regisseurs. Hij regisseert maar liefst vijf afleveringen van het slotseizoen.

Gomorra (2014– )
8.6
'Gomorrah' (Gomorra - La serie) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Saviano. De serie schetst een beeld van de brute Napolitaanse misdaadorganisatie de Camorra, gezien door de ogen van Ciro Di Marzo (Marco D'Amore), de gehoorzame en zelfverzekerde rechterhand van de leider van de clan, Pietro Savastano (Fortunato Cerlino).

Releasedatum: wanneer verschijnt Gomorra seizoen 5 op Netflix?

Het is helaas nog niet bekend wanneer het vijfde seizoen van Gomorra hier in Nederland op Netflix is te zien. De opnames zijn afgelopen mei als het goed is afgerond, dus het zal niet al te lang meer duren voor we een mogelijke releasedatum te horen zullen krijgen. Zodra Netflix hier iets over bekendmaakt, zullen wij hierover berichten.

Nog meer seizoenen?

Op dit moment wordt het vijfde seizoen aangekondigd als het laatste seizoen. De hitserie zal dus hoogstwaarschijnlijk nu tot een einde komen, zo benadrukt ook Riccardo Tozzi, president van Cattleya, het productiebedrijf achter Gomorra.

Op dit moment hebben we het gevoel dat dit het laatste seizoen is. Je weet maar nooit. Maar op dit moment, zien we het als het laatste seizoen.

Riccardo Tozzi, president van productiebedrijf Cattleya
Beeld: Still 'Gomorra' via Sky / Beta Film

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsGomorra (2014– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws