Alledaagse humor: dit zijn de 5 beste sitcoms op Netflix

Alledaagse humor: dit zijn de 5 beste sitcoms op Netflix
30 maart 2021 om 07:34

Hoewel sitcoms vaak geassocieerd worden met tv en minder met streamingdiensten, ontdekt Netflix het genre steeds vaker met series als The Crew (2021– ) en binnenkort met Dad Stop Embarrassing Me (2021– ). Maar wat zijn nou eigenlijk de beste sitcoms om te kijken op Netflix? In de lijst hieronder vind je de 5 beste sitcoms die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 The Ranch

The Ranch (2016–2020)
7.5

The Ranch (2016–2020)

komedie • Jim Patterson en Don Reo
Met Ashton Kutcher en Debra Winger
'The Ranch' draait om de zelfverzekerde, semiprofessionele American footballspeler Colt Bennett die na een korte carrière terug naar huis keert om samen met zijn vader en oudere broer de familieranch in Colorado te runnen.

Netflix startte de productie van sitcoms met The Ranch. Nu de Iron River Ranch in handen is van een concurrent en er meer problemen op komst zijn, moeten Colt (Ashton Kutcher), Beau (Sam Elliott) en de rest van de Bennetts zich verenigen om een onzekere toekomst tegemoet te gaan. De sitcom bestaat uit vier seizoenen en heeft al drie Emmy's gewonnen.

Bekijk hier de trailer van The Ranch:

4 That '70s Show

That '70s Show (1998–2006)
8.0

That '70s Show (1998–2006)

komedie / romantiek • Mark Brazill en Bonnie Turner
Met Mila Kunis en Danny Masterson
De serie 'That '70s Show' gaat over het leven van een groep van zes tieners in de fictieve Amerikaanse plaats Point Place in Wisconsin in de jaren 70.

In deze Emmy-winnende sitcom leren we een groep 17-jarigen kennen die opgroeien in de jaren '70. Eric Forman (Topher Grace) woont bij zijn ouders, Red en Kitty. Naast hem woont zijn vriendin/buurvrouw, Donna Pinciotti (Laura Prepon) en haar ouders Bob en Midge. De rest van de groep bestaat uit Jackie (Mila Kunis) en haar vriend Kelso (Ashton Kutcher), Hyde (Danny Masterson) en Fez (Wilmer Valderrama), een buitenlandse uitwisselingsstudent.

Bekijk hier de trailer van That '70s Show:

3 The Big Bang Theory

The Big Bang Theory (2007–2019)
8.1

The Big Bang Theory (2007–2019)

komedie / romantiek • Chuck Lorre en Bill Prady
Met Johnny Galecki en Jim Parsons
De vrienden Sheldon (Jim Parsons), Leonard (Johnny Galecki), Raj (Kunal Nayyar) en Howard (Simon Helberg) zijn nerds en snappen alles op het gebied van natuur- en scheikunde.

Het leven van twee genieën, Dr. Leonard Hofstader (Johnny Galecki) en Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons), verandert wanneer ze hun nieuwe buurvrouw ontmoeten; de gemotiveerde maar onsuccesvolle actrice Penny (Kaley Cuoco), die nu werkt als serveerster in The Cheesecake Factory. Aangezien de mannen op sociaal gebied enigszins worstelen, besluit Penny hen te helpen de wereld te ontdekken op haar manier. The Big Bang Theory won in 2014 een Golden Globe voor de beste tv-serie in de categorie komedie.

Bekijk hier de trailer van The Big Bang Theory:

2 Modern Family

Modern Family (2009–2020)
8.4

Modern Family (2009–2020)

komedie / romantiek • Steven Levitan en Christopher Lloyd
Met Ed O'Neill en SofĂ­a Vergara
'Modern Family' volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett.

Jay Pritchett (Ed O'Neill) staat aan het hoofd van een grote onconventionele familie. In de Golden Globe-winnende sitcom leren we zowel zijn familie als geheel kennen, als ook de gezinnen onderling en de problemen die zij op kleinere schaal doormaken. De serie bestaat uit elf seizoenen en ook het slotseizoen is sinds begin dit jaar te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Modern Family:

1 Friends

Friends (1994–2004)
8.9

Friends (1994–2004)

komedie / romantiek • David Crane en Marta Kauffman
Met Jennifer Aniston en Courteney Cox
De serie 'Friends' draait om het dagelijks leven van zes vrienden in New York: Rachel Green (Jennifer Aniston), Ross Geller (David Schwimmer), Monica Geller (Courteney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) en Phoebe Buffay (Lisa Kudrow).

Als iemand 'sitcom' zegt dan denken de meeste mensen aan Friends. Nog altijd is de klassieker het iconische voorbeeld van een sitcom. In de veelgeprezen serie volgen we het dagelijks leven van zes vrienden in New York: Rachel Green (Jennifer Aniston), Ross Geller (David Schwimmer), Monica Geller (Courteney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) en Phoebe Buffay (Lisa Kudrow). Ze wonen allemaal in Manhattan en maken hier de grappigste en meest bizarre dingen mee.

Bekijk hier de trailer van Friends:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Ranch' via Netflix / Greg Gayne

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws