Een spectaculaire knokpartij: dit zijn 5 films op Netflix met de beste gevechtsscènes

Een spectaculaire knokpartij: dit zijn 5 films op Netflix met de beste gevechtsscènes
1 april 2021 om 18:34

Een goede acteur of actrice weet een gevechtsscène zo goed mogelijk neer te zetten. Maar dat lukt niet iedereen, zeker niet als een filmmaker de scène vervolgens warrig in beeld brengt. Gelukkig zijn er een aantal acteurs en regisseurs in geslaagd om een sterk staaltje vechtkunst te verbeelden. Daarom zetten wij op een rij bij welke films die nu op Netflix staan je terecht kunt voor de beste gevechtsscènes. In de lijst hieronder vind je de vijf films op Netflix met de beste gevechtsscènes.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Fury

Fury (2014)
7.6

Fury (2014)

actie / oorlog • David Ayer
Met Brad Pitt en Logan Lerman
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy (Brad Pitt), de leiding over een vijfkoppige crew.

De oorlogsfilm met Brad Pitt zit bomvol grootse oorlogsgevechten. Een scène die eruit springt, is wanneer het team van Wardaddy (Pitt) zich in een hinderlaag van de Duitsers bevindt. De intense gezichtsuitdrukkingen van de tankcommandanten en de bemanning van de Fury tonen de kijkers de angstige energie en versterken het gevoel dat niemand het er levend vanaf zal brengen.

Bekijk het oorloggevecht hier:

4 Once Upon a Time… in Hollywood

Once Upon a Time... in Hollywood (2019)
7.6

Once Upon a Time... in Hollywood (2019)

komedie / drama • Quentin Tarantino
Met Leonardo DiCaprio en Brad Pitt
'Once Upon a Time in Hollywood' speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is.

Het is dat er niet veel films van Quentin Tarantino meer op Netflix staan, anders had een groot deel van deze lijst uit zijn films bestaan − denk bijvoorbeeld aan de toffe gevechtsscènes in Kill Bill: Vol. 1 (2003). Ook in Once Upon a Time… in Hollywood komt de film tot een climax met een bizar gevecht. De Manson-aanhangers dringen het huis van Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) binnen, net wanneer Cliff Booth (Brad Pitt) volop aan de LSD zit.

Bekijk het bijzondere gevecht hier (let op, de beelden zijn nogal bloederig):

3 Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)
8.4

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

actie / avontuur • Steven Spielberg
Met Harrison Ford en Karen Allen
Indiana Jones heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. In 1936 krijgt hij de opdracht de Ark te vinden, een vergulde kist waarin naar men zegt de restanten van de stenen tafels met de tien geboden liggen.

Indiana Jones (Harrison Ford) moet het op een gegeven moment opnemen tegen een nazi-monteur (die wordt gespeeld door worstelaar Pat Roach). Terwijl Marion (Karen Allen) de piloot uitschakelt, vecht Indy met de monteur op het vliegveld. De archeoloog wordt in elkaar geslagen en de monteur maakt zich klaar om de genadeslag toe te dienen; maar dan komen de propellers van het vliegtuig in beeld…

Bekijk de scène hier (vanaf 0:55):

2 Extraction

Extraction (2020)
6.7

Extraction (2020)

actie / drama • Sam Hargrave
Met Chris Hemsworth en Rudhraksh Jaiswal
De missie van een geharde huurling wordt een louterende race om te overleven wanneer hij naar Bangladesh wordt gestuurd om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden.

Voor de Netflix-film Extraction heeft regisseur Sam Hargrave een gevechtsscène weten te filmen die zo'n 12 minuten duurt. De scène is zo opgenomen dat het lijkt alsof het allemaal één camerabeweging is; zonder cuts. Volgens de regisseur kostte het ruim vijf maanden om het lange gevecht te plannen en te oefenen. De uitgebreide voorbereiding resulteert in een zeer goede gevechtsscène.

Bekijk hier een stukje van de lange gevechtsscène:

1 John Wick

John Wick (2014)
7.4

John Wick (2014)

actie / thriller • Chad Stahelski
Met Keanu Reeves en Adrianne Palicki
John Wick (Keanu Reeves) is een levende legende door zijn kwaliteiten als huurmoordenaar voor de Russische maffia.

Als de John Wick-films ergens goed in zijn, dan zijn het wel de actiescènes. Dit komt vooral doordat regisseur Chad Stahelski een achtergrond heeft in boksen en stunts, en dus goed weet wat hij doet. Een van de beste gevechtsscènes in de eerste film is de shootout in de nachtclub. Zodra Johns (Keanu Reeves) dekmantel ontmaskerd is, schakelt hij over op gladde revolvergevechten en maakt hij tientallen kerels af op weg naar Theon Greyjoy.

Bekijk de scène hier (vanaf 04:33):

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix of bekijk ook eens onze Top 100 beste actiefilms op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'John Wick' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws