Kameroense Oscarinzending 'The Fisherman's Diary' vanaf nu te zien op Netflix

Kameroense Oscarinzending 'The Fisherman's Diary' vanaf nu te zien op Netflix
4 april 2021 om 16:09

De dramafilm The Fisherman's Diary (2020) van Enah Johnscott is nu te zien op Netflix. Het hoofdpersonage van de film is geïnspireerd op het leven van Malala Yousafzai, die in 2014 de Nobelprijs voor de vrede won.

Het jonge meisje in de film helpt haar vader in de visserij. Ze zou dolgraag net als de jongens naar school willen, maar dat is er voor meisjes uit het dorp niet bij. Meisjes horen niet te leren, maar moeten dienstbaar zijn. Stiekem volgt ze daarom lessen, en na een tijdje krijgt ze hulp van een vriendelijke lerares. Maar als haar vader er achter komt, zwaait er wat. Hij wordt woedend, maar ze weigert haar droom op te geven.

The Fisherman's Diary (2020)
6.5

The Fisherman's Diary (2020)

drama • Enah Johnscott
Met Kang Quintus en Faith Fidel
Een jong meisje, geïnspireerd door Malala Yousafzai die de Nobelprijs voor de Vrede won, tart de verwachtingen van haar vader en dorp om onderwijs te kunnen volgen.

De film is geregisseerd door Enah Johnscott en ging vorig jaar in première op het I Will Tell International Film Festival. De film werd geselecteerd als Oscarinzending van Kameroen voor de categorie Beste Internationale Speelfilm, maar werd helaas niet genomineerd. De hoofdrollen worden gespeeld door Cosson Chinopoh, Faith Fidel, Onyama Laura, Prince Sube Mayorchu en Godwill Neba.

The Fisherman's Diary is vanaf vandaag te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'The Fisherman's Diary' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Fisherman's Diary (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws