Ga er maar voor zitten: dit zijn de 5 beste films op Netflix van langer dan 3 uur

Ga er maar voor zitten: dit zijn de 5 beste films op Netflix van langer dan 3 uur
15 april 2021 om 18:24

Zit je ook weleens midden in een goede film als deze ineens is afgelopen? Soms is voor een goed verhaal de standaard anderhalf uur net te kort; vandaar dat we vandaag films uitlichten die volop de tijd nemen voor de personages en je avond volledig vullen. In de lijst hieronder vind je de vijf beste films die nu op Netflix staan en langer zijn dan drie uur.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 King Kong

King Kong (2005)
7.2

King Kong (2005)

avontuur / actie • Peter Jackson
Met Naomi Watts en Jack Black
In de jaren dertig van de vorige eeuw, is de overijverige regisseur Carl Denham (Jack Black) wanhopig op zoek naar een hoofdrolspeelster voor zijn nieuwe avonturenfilm over een legenarische reusachtige gorilla.

Met Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson weet je dat je wel even zoet bent met zijn films; zo ook met King Kong die maar liefst 3 uur en 7 minuten duurt. Filmmaker Carl Denham (Jack Black) weet de New Yorkse actrice Ann Darrow (Naomi Watts) te overtuigen om hem te volgen naar Singapore voor zijn aankomende film. Maar in plaats daarvan komt de nietsvermoedende bemanning terecht bij het obscure Skull Island: het mysterieuze land van Kong, de acht meter hoge zilverrug gorilla. Terwijl de monsterlijke aap de blonde actrice gevangen houdt, moet een deel van de bemanning, waaronder Jack Driscoll (Adrien Brody), de strijd aangaan met alles op het eiland, terwijl de manipulatieve filmmaker het hele avontuur probeert vast te leggen.

Bekijk hier de trailer van King Kong:

4 Kabhi Khushi Kabhie Gham…

Kabhi Khushi Kabhie Gham... (2001)
7.4

Kabhi Khushi Kabhie Gham... (2001)

drama / muziek • Karan Johar
Met Amitabh Bachchan en Kajol
Zakenman Yash en zijn vrouw Nandini houden van hun zonen, maar Yash onterft zijn geadopteerde zoon Rahul nadat hij een vrouw van lagere sociale status heeft getrouwd.

Of je nou van Bollywoodfilms houdt of niet, de Indiërs zijn koning in het maken van hele lange films. Met Kabhi Khushi Kabhie Gham… ben je verzekerd van 3 uur en 30 minuten vermaak. Yashwardhan Raichand is een man die altijd tradities heeft gevolgd. Hij gelooft dat ouders de beste beslissingen voor hun kinderen nemen. Dus wanneer zijn pleegzoon Rahul verliefd wordt op een pittig meisje uit de middenklasse, Anjali, verstoot Yashwardhan hem. Dit veroorzaakt een breuk tussen de twee egoïstische mannen. Rahul trouwt met Anjali en verhuist met haar en haar jongere zus Pooja naar Londen. Jaren later arriveert Rahul's jongere broer Rohan in Londen, vastbesloten om zijn familie te herenigen.

Bekijk hier de trailer van Kabhi Khushi Kabhie Gham…

3 The Irishman

The Irishman (2019)
7.8

The Irishman (2019)

biografie / misdaad • Martin Scorsese
Met Robert De Niro en Al Pacino
'The Irishman' volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro), een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar die een rol zou hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Deze maffiafilm is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses van Charles Brandt en vertelt het waargebeurde verhaal van Frank "The Irishman" Sheeran (Robert De Niro), een vrachtwagenchauffeur die door toeval in contact komt met maffialeden. Langzaam weet Sheeran zich hogerop de misdadige rangen te werken, en uiteindelijk komt hij te werken voor de president van de Teamsters-vakbond, Jimmy Hoffa (Al Pacino). Maar ondanks zijn succes vergeet Frank niet dat hij dit alles aan zijn vriend Russel Bufalino (Joe Pesci) te danken heeft. Deze Netflix-film duurt maar liefst 3 uur en 28 minuten.

Bekijk hier de trailer van The Irishman:

2 The Hateful Eight

The Hateful Eight (2015)
7.8

The Hateful Eight (2015)

western • Quentin Tarantino
Met Samuel L. Jackson en Kurt Russell
'The Hateful Eight' vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene ten tijden van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming.

The Hateful Eight duurt 3 uur en 2 minuten en speelt zich jaren na de Amerikaanse burgeroorlog af. Premiejager Marquis Warren (Samuel L. Jackson) vervoert drie dode premies en zijn gevangene Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) naar de stad Red Rock. Als een sneeuwstorm hen snel nadert, hebben Marquis en zijn reisgenoot John (Kurt Russell) geen andere keus dan onderdak te zoeken in Minnie's Haberdashery, maar daar staat hen een onwelkome ontmoeting te wachten.

Bekijk hier de trailer van The Hateful Eight:

1 The Green Mile

The Green Mile (1999)
8.6

The Green Mile (1999)

misdaad / drama • Frank Darabont
Met Tom Hanks en David Morse
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis.

Paul Edgecomb (Tom Hanks) kijkt vanuit het bejaardentehuis terug op zijn leven als gevangenisbewaker in de Cold Mountain-gevangenis. 1935 is hem vooral goed bijgebleven, toen hij met één van de gevangenen een bijzondere relatie opbouwde. De zwarte reus John Coffey (Michael Clarke Duncan) werd door verdenking van de moord op twee kleine meisjes veroordeeld tot de elektrische stoel. Er was echter iets heel bijzonders met hem aan de hand… The Green Mile duurt 3 uur en 8 minuten en werd in 2000 genomineerd voor vier Oscars. Helaas won de film er geen.

Bekijk hier de trailer van The Green Mile:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'King Kong' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws