'Harry Potter'- en 'Peaky Blinders'-actrice Helen McCrory overleden op 52-jarige leeftijd

'Harry Potter'- en 'Peaky Blinders'-actrice Helen McCrory overleden op 52-jarige leeftijd
16 april 2021 om 18:54

Helen McCrory, bekend van haar rollen in Peaky Blinders (2013– ) en drie Harry Potter-films, is overleden. De actrice heeft de strijd tegen kanker verloren en is 52 jaar oud geworden.

Haar man, Damian Lewis, maakt vrijdag het trieste nieuws bekend.

Met gebroken hart kondig ik aan dat na een heroïsche strijd tegen kanker, de prachtige en machtige vrouw die Helen McCrory is, vredig thuis is overleden, omringd door een golf van liefde van vrienden en familie. Ze stierf zoals ze leefde. Onbevreesd. God we houden van haar en weten hoe gelukkig we zijn dat we haar in ons leven hadden. Ze straalde zo helder. Ga nu, kleintje, de lucht in, en dank je wel.

Na rollen in films als Charlotte Gray (2001) en The Count of Monte Cristo (2002) nam haar carrière een sprong door haar vertolking van Charie Blair in The Queen (2006). Voor dit optreden werd ze door de London Critics' Circle genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol.

In 2007 zou ze Bellatrix Lestrange spelen in Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007), maar moest dit afzeggen door haar eerste zwangerschap. Helena Bonham Carter nam de rol over. Toch mocht ze uiteindelijk een rol in de magische wereld op zich nemen en speelde ze Narcissa Malfoy, de moeder van Draco Malfoy (Tom Felton), in Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) en Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011).

In 2013 maakte ze haar intrede in Peaky Blinders als Polly Gray. Ze was in alle vijf de seizoenen te zien van de misdaadserie. Meest recentelijk verscheen ze in His Dark Materials (2019– ).

Beeld: Still 'Profiel Helen McCrory' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws