'Promising Young Woman' slaat bioscopen over en gaat naar Amazon Prime Video, releasedatum bekend

'Promising Young Woman' slaat bioscopen over en gaat naar Amazon Prime Video, releasedatum bekend
19 april 2021 om 17:29

Promising Young Woman (2020) slaat de bioscopen definitief over en is vanaf volgende week te zien op Amazon Prime Video. Dat maakt filmdistributeur The Searchers vandaag bekend. De bioscooprelease van de film werd al twee keer uitgesteld.

Eigenlijk zou Promising Young Woman afgelopen voorjaar verschijnen, maar door de eerste lockdown werd dat vooruit geschoven. Het vermoeden was later dat de film rond Kerst in de bioscoop te zien zou zijn, maar ook dat ging niet door.

De film gaat over Cassie, een jonge vrouw met een veelbelovende toekomst. Door een ingrijpend incident draait haar leven 180 graden, en sindsdien is niets meer wat het lijkt. Ze leidt een dubbelleven: overdag is ze nog steeds die ambitieuze vrouw, maar 's nachts struint ze nachtclubs af. In die clubs doet ze alsof ze stomdronken is, en laat ze zich oppikken door opportunistische mannen die zogenaamd bezorgd over haar zijn. Kijk de trailer van de film hier:

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Carey Mulligan, en naast haar spelen ook Adam Brody, Laverne Cox, Alison Brie, Bo Burnham en veel andere grote namen mee. De film is het regiedebuut van Emerald Fennell, de producent en schrijver van de populaire serie Killing Eve (2018– ).

Promising Young Woman is maar liefst vijf keer genomineerd voor een Academy Award, onder andere in de categoriën Beste Film, Beste Actrice en Beste Regisseur. De film ontving ook vier nominaties voor de Golden Globe Awards en won eerder dit jaar twee BAFTA-Awards, voor Beste Britse Film en Beste Scenario.

Promising Young Woman (2020)
7.5

Promising Young Woman (2020)

misdaad / drama • Emerald Fennell
Met Carey Mulligan en Bo Burnham
Cassie (Carey Mulligan) is een grappige, charismatische en veelbelovende jonge vrouw die alles mee lijkt te hebben.

Promising Young Woman is vanaf 26 april te zien op Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video vind je hier.

Beeld: Still 'Promising Young Woman' via TMDb
Tekst: The Searchers

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Video's Amazon Prime VideoPromising Young Woman (2020)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws