Aangrijpende oorlogsdocumentaire 'They Shall Not Grow Old' van Peter Jackson nu te zien op Netflix

Aangrijpende oorlogsdocumentaire 'They Shall Not Grow Old' van Peter Jackson nu te zien op Netflix
6 mei 2021 om 09:37

De indrukwekkende documentairefilm They Shall Not Grow Old (2018) van Peter Jackson is vanaf vandaag te zien op Netflix. De film wordt als baanbrekend beschouwd omdat hij bestaat uit oude beelden uit archieven van oorlogsmusea die digitaal ingekleurd en bewerkt zijn.

They Shall Not Grow Old vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog vanuit het perspectief van de doodgewone Britse jongens en mannen die zich bij het leger aanmeldden en in de grondtroepen terecht komen. De mannen worden gevolgd vanaf het moment van hun aanmelding tot aan hun aankomst thuis, na de oorlog. De voorgeschreven leeftijd voor het leger is van 19 tot 35, maar al snel blijkt dat er ook jongens van 16 worden aangenomen.

De film begint in zwart-wit, maar gaat na twintig minuten over in kleur. Dat effect is indrukwekkend, omdat we als kijkers helemaal niet gewend zijn om zulke historische gebeurtenissen ingekleurd terug te zien. They Shall Not Grow Old gaat over het leven aan het front, het bestaan in de loopgraven, aanvallen op de beoogde vijand, krijgsgevangenen, gifgasaanvallen en alle andere gruwelijke kanten van oorlog. Maar de documentaire toont ook hoe gewoontjes en saai het soms was, en wat de jongens zoal deden tijdens hun verlof.

De film is geregisseerd door Peter Jackson. Jackson produceerde de film ook, samen met Clare Olssen. De soundtrack is gemaakt door David Donaldson, Steve Roch en Janet Roddick.

They Shall Not Grow Old (2018)
8.3

They Shall Not Grow Old (2018)

documentaire / historisch • Peter Jackson
In 'They Shall Not Grow Old' geeft Peter Jackson een nieuw inzicht in de menselijke ervaring van het leven aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog.

They Shall Not Grow Old is nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'They Shall Not Grow Old' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThey Shall Not Grow Old (2018)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws