'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann met Leonardo DiCaprio nu te zien op Amazon Prime Video

'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann met Leonardo DiCaprio nu te zien op Amazon Prime Video
8 mei 2021 om 16:08

Veel mensen voorspellen dat we na de coronapandemie de nieuwe roaring twenties in zullen gaan: een periode van veel welvaart, grootse feesten en veel drank, precies zoals het er 100 jaar geleden in Amerika ook aan toe ging. Wil je alvast een beetje in de stemming komen? Goed nieuws, want de sensationele dramafilm The Great Gatsby (2013) van Baz Luhrmann is nu te zien op Amazon Prime Video.

The Great Gatsby is gebaseerd op de gelijknamige klassieke literaire roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925, en gaat over Nick Carraway. Carraway is een jonge schrijver die in het begin van de jaren 20 van het Amerikaanse platteland naar New York City verhuist. Daar komt hij terecht in een wereld van dubieuze moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Hij raakt geobsedeerd door de mysterieuze miljonair Jay Gatsby, die legendarische feestjes organiseert in zijn villa waar hij zelf zelden te vinden is. Wie is Gatsby? Hoe komt hij aan al zijn rijkdom, waar zijn zijn echte vrienden en waarom is hij geobsedeerd met het groene licht in de haven?

Hoewel Carraway de hoofdpersoon van het verhaal is, draait alles uiteindelijk om Gatsby. We volgen hem vanuit de blik van de jonge schrijver, die van de fantastische onbegrijpelijke figuur een personage maakt in zijn eigen wereld van overmatige rijkdom, illusies, liefde en bedrog.

Carraway wordt gespeeld door Tobey Maguire, Gatsby door Leonardo DiCaprio en daarnaast spelen ook Carey Mulligan, Joel Edgerton, Elizabeth Debicki, Isla Fisher, Amitabh Bachchan en Jason Clarke grote rollen in de film.

The Great Gatsby is geregisseerd door Baz Luhrmann, en werd meteen na het verschijnen door TIME uitgeroepen tot één van de twintig films die je in 2013 moest zien. De film won twee Academy Awards, meer dan 10 prijzen tijdens de uitreiking van de AACTA Awards en nog veel meer kleine en grote prijzen. Ook in Nederland kreeg de film veel aandacht.

The Great Gatsby (2013)
7.2

The Great Gatsby (2013)

drama / romantiek • Baz Luhrmann
Met Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan
The Great Gatsby vertelt het verhaal van beginnend schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) die in het voorjaar van 1922 de Amerikaanse provincie verruilt voor New York City.

The Great Gatsby is nu te bekijken via Amazon Prime Video en Pathé Thuis. Ben je benieuwd wat wij van de film vonden? Lees de recensie van onze redacteur hier.

Beeld: Still 'The Great Gatsby' via TMDb
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Amazon Prime VideoThe Great Gatsby (2013)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws