Genoten van 'El inocente'? Bekijk dan ook deze 5 mysterieuze misdaadseries op Netflix

Genoten van 'El inocente'? Bekijk dan ook deze 5 mysterieuze misdaadseries op Netflix
11 mei 2021 om 07:04

Heb jij ook zo genoten van de mysterieuze Spaanse miniserie El inocente (2021) op Netflix en ben je nu op zoek naar iets vergelijkbaars? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 vergelijkbare mysterieuze misdaadseries die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van El inocente.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 O sabor das margaridas

O sabor das margaridas (2019)
7.2

O sabor das margaridas (2019)

drama / thriller
Met Manolo Cortés en María Mera
Tijdens haar onderzoek naar een verdwenen meisje in een dorpje in Galicië ontrafelt een agente geheimen die verband houden met een verlies dat ze zelf heeft meegemaakt.

Agente Rosa Vargas (Maria Mera) van de Guardia Civil, de Spaanse Koninklijke Marechaussee, wordt op de zaak gezet van een verdwenen meisje in het stadje Murias in Galicië. Er blijkt een seriemoordenaar actief te zijn, en Rosa komt er tijdens het onderzoek achter dat de geheimen van de zaak een connectie hebben met haar eigen traumatische verleden…

Bekijk hier de trailer van O sabor das margaridas:

4 The Woods

The Woods (2020)
6.5

The Woods (2020)

drama / mystery
Met Wiktor Debski en Pawel Gabor
Een openbare aanklager krijgt hoop na de vondst van een lichaam dat wordt gelinkt aan de verdwijning van zijn zus 25 jaar eerder.

Net als El inocente is The Woods ook een niet-Engelstalige verfilming van een boek van Harlan Coben. In de mysterieuze Poolse miniserie, waarin nieuw bewijs wordt gevonden op het lichaam van een slachtoffer van moord, krijgt een aanklager hoop dat zijn zus, die al 25 jaar wordt vermist, nog in leven zou kunnen zijn.

Bekijk hier de trailer van The Woods:

3 Mar de plástico

Mar de plástico (2015–2016)
7.2

Mar de plástico (2015–2016)

misdaad / drama • Juan Carlos Cueto en Alberto Manzano
Met Rodolfo Sancho en Pedro Casablanc
In 'Mar de plástico' onderzoekt een agent de moord op een jonge vrouw in een Zuid-Spaanse plaats waar etnische spanningen hoog oplopen tussen de werknemers van de vele kassen.

In deze Spaanse misdaadserie onderzoekt een agent de moord op een jonge vrouw in de fictieve stad Campoamargo, gelegen in een gebied van de provincie Almería dat bekend staat als de "plastic zee" vanwege de vele kassen die het bedekken, en de interraciale conflicten die in de kassen ontstaan. Ainhoa Sánchez (Mara López), dochter van de burgemeester, gaat op een hete avond uit in het kassengebied. Als plotseling de stroom uitvalt, wordt Ainhoa in het donker op brute wijze aangevallen en vermoord. De serie bestaat uit twee seizoenen, die nu allebei te zien zijn op Netflix. Er komt geen derde seizoen.

Bekijk hier de trailer van Mar de plástico:

2 Safe

Safe (2018)
7.3

Safe (2018)

drama / mystery • Harlan Coben
Met Michael C. Hall en Amy James-Kelly
Nadat zijn tienerdochter verdwijnt, ontdekt een chirurg, die weduwnaar is en in een rijke buurt woont, duistere geheimen over de mensen die hem na staan.

Deze serie is niet gebaseerd op een boek van Harlan Coben, maar werd wel gemaakt door de schrijver zelf. Dexter-ster Michael C. Hall speelt hierin Tom Delaney, een weduwnaar van wie de tienerdochter vermist is geraakt na een feestje. Als hij wanhopig naar haar op zoek gaat, komt hij langzaam achter bizarre feiten rond haar verdwijning.

Bekijk hier de trailer van Safe:

1 The Stranger

The Stranger (2020)
7.3

The Stranger (2020)

mystery / thriller
Met Richard Armitage en Shaun Dooley
Adam Price, die gelukkig getrouwd is en twee kinderen heeft, denkt rustig te leven. Tot zijn leven compleet op zijn kop wordt gezet wanneer een vreemdeling hem een geheim verteld over zijn vrouw.

Wat zou jij doen als iemand je vertelt dat je hele leven een leugen was? Adam Price (Richard Armitage) leeft een comfortabel leven in Engeland. Maar als hij wordt benaderd door een vreemde die bizarre beweringen maakt over zijn vrouw, raakt Adam betrokken in een mysterie terwijl hij op zoek gaat naar antwoorden. Miniserie The Stranger is net als El Inocente gebaseerd op een boek van Harlan Coben.

Bekijk hier de trailer van The Stranger:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix of bekijk onze Top 100 beste misdaadseries op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'El inocente' via Netflix / Quim Vives

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsEl inocente (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws