Genoten van 'Sweet Tooth'? Bekijk dan ook deze 5 vergelijkbare series op Netflix

Genoten van 'Sweet Tooth'? Bekijk dan ook deze 5 vergelijkbare series op Netflix
15 juni 2021 om 07:13

Heb jij ook zo genoten van seizoen 1 van de postapocalyptische serie Sweet Tooth (2021– ) op Netflix en ben je nu op zoek naar iets vergelijkbaars? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 vergelijkbare magische series die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van Sweet Tooth.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Once Upon a Time

Once Upon a Time (2011–2018)
7.7
'Once Upon a Time' draait om de bewoners van het fictieve stadje Storybrooke, die allemaal uit diverse sprookjes komen en naar de echte wereld getransporteerd zijn door de kwaadaardige koningin Regina (Lana Parrilla).

Netflix toverde met Sweet Tooth de duistere verhalen van Jeff Lemire om in "een postapocalyptisch sprookje," zoals de streamingdienst de serie zelf omschrijft. Once Upon a Time is ook een serie over sprookjes, maar een duister en gevaarlijk verhaal ligt verscholen onder het oppervlak. We volgen de bewoners van Storybrooke, die allemaal uit diverse sprookjes komen en naar de echte wereld getransporteerd zijn door de kwaadaardige koningin Regina (Lana Parrilla). Ze weten niet dat ze niet ouder worden en hun enige hoop op redding ligt bij premiejager Emma Swan (Jennifer Morrison), de dochter van Sneeuwwitje (Ginnifer Goodwin) en Prince Charming (Josh Dallas).

Bekijk hier de trailer van Once Upon a Time:

4 Zoo

Zoo (2015–2017)
6.7
In de serie 'Zoo' vinden er wereldwijd steeds meer gewelddadige aanslagen tegen mensen door dieren plaats. Als de aanvallen meer geslepen, meer gecoördineerd, en woester worden, is een jonge afvallige bioloog de stuwende kracht in de race om het mysterie te ontrafelen voordat er geen hoop meer is voor de mensheid...

Nonso Anozie, die in Sweet Tooth te zien is als Tommy Jepperd, verkende al eerder het postapocalyptische genre met de serie Zoo. In deze fictieve wereld vallen allerlei dieren plotseling mensen aan op brute wijze. Zoöloog Jackson Oz (James Wolk) werkt samen met zijn vriend safarigids Abraham Kenyatta (Anozie), veterinair patholoog Dr. Mitch Morgan (Billy Burke), de Franse inlichtingenofficier Chloe Tousignant (Nora Arnezeder), en journaliste Jamie Campbell (Kristen Connolly) om de oorzaak te achterhalen van deze ongekende en wijdverspreide gedragsafwijkingen.

Bekijk hier de trailer van Zoo:

3 Raising Dion

Raising Dion (2019– )
7.2
Een jongetje probeert zijn nieuwe superkrachten onder controle te krijgen. Een alleenstaande moeder vecht onverzettelijk door om haar zoon veilig te houden.

Raising Dion is gebaseerd op het stripboek van Dennis Liu en volgt het verhaal van Nicole (lisha Wainwright) die haar zoon Dion (Ja'Siah Young) alleen moet opvoeden na het overlijden van haar man Mark (Michael B. Jordan). Als Dion mysterieuze superkrachten blijkt te hebben, moet Nicole hem beschermen van gevaren en uitbuiters. Net als in Sweet Tooth doet Nicole er alles aan om haar zoon te beschermen tegen gevaar. Netflix werkt inmiddels aan een tweede seizoen van Raising Dion.

Bekijk hier de trailer van Raising Dion:

2 The Rain

The Rain (2018–2020)
6.3
Zes jaar nadat een dodelijk virus bijna de hele bevolking van Scandinavië heeft weggevaagd, komen de Deense broer en zus, Simone en Rasmus, uit hun bunker.

In Sweet Tooth wordt gedacht dat de geboorte van de hybrids de oorzaak is van het virus dat over de aarde raast. Gus verlaat vervolgens zijn moeder om antwoorden te zoeken. In de sciencefictionthriller The Rain draagt regen een dodelijk virus over en vaagt iedereen weg die het water aanraakt. De Deense broer en zus Simone en Rasmus komen uit hun bunker en ontdekken dat een groot deel van de Scandinavische bevolking is weggevaagd. Ze gaan op zoek naar andere overlevenden.

Bekijk hier de trailer van The Rain:

1 The 100

The 100 (2014–2020)
7.6
'The 100' speelt zich af in de toekomst, wanneer de aarde is verlaten vanwege radioactiviteit. De laatste overlevenden van de mensheid leven in "The Ark" die om de aarde heenzweeft.

Deze populaire serie met zeven seizoenen speelt zich af in de toekomst wanneer de aarde is verlaten vanwege radioactiviteit. De laatste overlevenden van de mensheid leven in "The Ark", maar hier kunnen ze niet voor eeuwig verblijven. Een groep van 100 veroordeelde jongeren wordt naar de aarde gestuurd om te kijken of het er weer leefbaar is.

Bekijk hier de trailer van The 100:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix of Beste sciencefictionseries op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Sweet Tooth' via Netflix / Kirsty Griffin

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws