Vitamine Cineville vertoont films in samenwerking met Movies That Matter

Vitamine Cineville vertoont films in samenwerking met Movies That Matter
18 mei 2020 om 11:58

Nog twee weekjes slapen en dan kunnen we gelukkig weer naar de bioscoop, maar tot dan moet je de tijd nog even overbruggen via streamingdiensten. Met je Cineville-abonnement kijk je deze week films die geselecteerd zijn door het Movies That Matter Film Festival, dat dit jaar helaas vanwege corona afgelast werd. De films zijn t/m zondag 24 mei te zien.

In Leto zien we de opkomst van de Russische rockband Kino. In de jaren tachtig raakt zanger Viktor Tsoi bevriend met de frontman van Zoopark. Allebei proberen ze de rigide Russische samenleving wakker te schudden en censuur te ontwijken. Regisseur Kirill Serebrennikov laat deze geschiedenis van het scherm spatten met nieuwe uitvoeringen rocknummers van onder andere David Bowie en Iggy Pop.

Leto (2018)
7.4
Leningrad, in de vroege jaren 80. Aan de vooravond van de perestrojka worden elpees van Lou Reed, Blondie en David Bowie het land in gesmokkeld, de bruisende underground muziekscene is in volle gang.

Woman at War gaat over Halla die de oorlog verklaart aan de lokale aluminiumindustrie. Ze wil namelijk de IJslandse natuur beschermen. Tegelijkertijd zit ze in een adoptieprocedure wat het allemaal even iets ingewikkelder maakt. Deze warme, knusse en ook grappige film is geschikt om lekker in weg te kruipen en de wereld om je heen even te vergeten.

Woman at War (2018)
7.4
Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw met een missie. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie.

Alleenstaande vader Abbas vlucht naar Frankrijk om daar een bestaan op te bouwen in Une saison en France. Hoewel hij een baan vindt en verliefd wordt op een Franse vrouw, wordt ook duidelijk dat hij en zijn kinderen er niet thuis zijn. De film is een ontroerend portret met ijzersterk acteerwerk.

Une saison en France (2017)
6.3
Abbas, leraar op een middelbare school in de Centraal-Afrikaanse Republiek, vlucht vanwege het oorlogsgeweld met zijn twee kinderen naar Frankrijk.

Amal is een documentaire over de ontwikkeling van Amal. Als veertienjarige verliest ze haar vriendje bij de Port Said-stadionramp en zelf wordt ze door de politie mishandelt als ze op het Tahirplein is tijdens de Egyptische revolutie. Het is interessant om haar te volgen als ze omgaat met de veranderende wereld om haar heen en haar plek daarin.

Amal (2017)
7.2
Amal is veertien jaar als ze tijdens de Egyptische revolutie op het Tahrirplein belandt, nadat haar vriendje is omgekomen bij de Port Said-stadionramp.

The Last Male on Earth is geen hoopgevende film. We zien namelijk de laatste dagen van de mannelijke noordelijke witte neushoorn Sudan. Hij wordt beschermd tegen stropers terwijl wetenschappers proberen om een manier te vinden om de soort te redden. De film roept vragen op over hoe de mens omgaat met de natuur.

The Last Male on Earth (2019)
7.0
Een jaar geleden overleed in Kenia de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn, genaamd Sudan. In de jaren voor zijn dood was hij allesbehalve alleen.

Heb je deze films nou allemaal al gezien? Donderdag kan je meekijken met de viewing party van premièrefilm Swallow. De film wordt geïntroduceerd door Imagine Film Festival, waar de film in eerste instantie te zijn zou zijn geweest. Na de film kan je genieten van een Q&A met regisseur Carlo Mirabella-Davis.

Swallow (2019)
6.4
Hunter, een net zwangere huisvrouw, krijgt steeds meer de neiging om gevaarlijke objecten te eten. Terwijl haar man en zijn familie haar steeds meer proberen te controleren, moet ze de confrontatie aangaan met het duistere geheim achter haar nieuwe obsessie.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Video on demand

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten