Amazon Prime Video start de opnames van 'The Wheel of Time' seizoen 2

Amazon Prime Video start de opnames van 'The Wheel of Time' seizoen 2
21 juli 2021 om 16:54

De première van het eerste seizoen van de nieuw Amazon Prime Video-serie The Wheel of Time (2021) laat nog een aantal maanden op zich wachten en toch beginnen de makers nu al vol vertrouwen aan de opnames van het tweede seizoen.

The Wheel of Time is gebaseerd op een reeks fantasyboeken, waarvan de meeste geschreven zijn door Robert Jordan. In totaal bestaat de reeks uit 14 titels. Na Jordans dood in 2014 werden de laatste drie boeken aan de hand van de aantekeningen die Jordan achterliet, geschreven door Brandon Sanderson. Er werden meer dan 80 miljoen exemplaren verkocht van de reeks en The Wheel of Time werd daarmee de best verkochte fantasy boekenreeks sinds Lord of the Rings. Het verhaal speelt zich af in een koninkrijk waar alleen vrouwen magie kunnen gebruiken, met als hoofdpersonage Moiraine, gespeeld door Rosamund Pike.

De start van de opnames van seizoen 2 werd door de makers zelf bekendgemaakt via Twitter:

Amazon schijnt behoorlijk vertrouwen te hebben in het succes van deze serie en leider van het productie team, Rafe Judkins, vertelt hier enorm blij mee te zijn. Amazon lijkt zich de laatste tijd steeds meer te richten op het fantasy genre. Zij steken een enorme som geld in de The Lord of the Rings-serie die nu in de maak is. Het zal de duurste serie ooit worden.

De exacte releasedatum van The Wheel of Time is nog niet bekend.

The Wheel of Time (2021)
Fantasieserie gebaseerd op de populaire boekenserie van Robert Jordan, met Rosamund Pike en Kae Alexander.
Beeld: Still 'The Wheel of Time' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoThe Wheel of Time (2021)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws