Documentaire 'Frida, Viva La Vida' vanaf volgende maand eindelijk in de bioscoop te zien

Documentaire 'Frida, Viva La Vida' vanaf volgende maand eindelijk in de bioscoop te zien
22 juli 2021 om 16:46

De boeiende documentaire Frida, Viva La Vida (2019) is vanaf volgende maand eindelijk in de bioscoop te zien. En dat is nog niet alles! De film over de wereldberoemde Mexicaanse kunstenares wordt begeleid door twee tentoonstellingen in Nederlandse musea.

In de documentaire van Troilo neemt de Italiaanse actrice Asia Argento de kijker mee in het levensverhaal van Frida Kahlo. Kahlo was een Mexicaanse kunstenares die haar eigen, schrijnende levensverhaal op indrukwekkende wijze wist te vangen in kleurrijke zelfportretten vol symboliek. Haar werk is intens en verbeeld de pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet.

Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon, vrijwel overal ter wereld kent men haar. Ze is een inspiratiebron voor veel andere kunstenaars, maar wie was de kunstenares in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden? Kijk de trailer van Frida, Viva La Vida hier:

De documentaire bevat een aantal exclusieve interviews, met onder andere Kahlo's achternicht Cristina Kahlo. Daarnaast is Triolo in de historische documenten gedoken en heeft hij een hoop situaties te weten reconstrueren. Maar het grootste deel van het verhaal wordt verteld door Kahlo's schilderijen.

Wil je de werken van Kahlo zelf ook bewonderen? Op dit moment kun je in het Cobra Museum naar de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. Vanaf dit najaar is ook de tentoonstelling Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo in het Drents Museum te bewonderen.

Frida, Viva La Vida (2019)
6.1
In de documentaire van Giovanni Troilo neemt de Italiaanse actrice Asia Argento de kijker mee in het levensverhaal van Frida.

Frida, Viva La Vida is vanaf donderdag 19 augustus 2021 in de bioscoop te zien. Nu al zin om naar de bioscoop te gaan? Dit is de top 10 van populairste films die nu in de bioscoop draaien.

Beeld: Poster 'Frida, Viva la vida' via TMDb
Tekst: Piece of Magic Entertainment

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsFrida, Viva La Vida (2019)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws