Vlaamse regisseur 'Rundskop' Michaël R. Roskam moet einde herschrijven van film over Blackwater

Vlaamse regisseur 'Rundskop' Michaël R. Roskam moet einde herschrijven van film over Blackwater
19 mei 2020 om 11:19

Michaël R. Roskam, de regisseur van Rundskop, heeft de opnames voor zijn nieuwe film over de oprichter van beveiligingsfirma Blackwater, Erik Prince, uitgesteld. In gesprek met Humo worden meerdere redenen aangehaald.

Roskam kan vanwege de coronamaatregelen niet naar de Verenigde Staten vliegen en heeft vanwege recente ontwikkelingen rondom Blackwater zijn plannen moeten wijzigen. Hij meldt:

Zonder al te veel prijs te geven over het scenario: de actualiteit heeft ons gedwongen om de zaak te herbekijken en al zeker een ander einde te schrijven. Maar dat is nu eenmaal het risico dat je loopt als je een film maakt over een nog levende figuur en over een bestaand bedrijf. Het is dus even de kat uit de boom kijken en zien hoe één en ander evolueert.

De film draait dus om Prince, de oprichter van beveiligingsfirma Blackwater, die in het verleden lid van de Amerikaanse commandotroepen. In 1997 richtte hij Blackwater op dat door de Amerikaanse overheid onder andere ingehuurd wordt om ambassadeurs in het buitenland te beveiligen.

In 2007 werd er onderzoek gedaan naar het bedrijf, waaruit onder meer bleek dat op 16 september 2007 er door beveiligers vuur geopend werd op het Nisurplein in Bagdad, waardoor zeventien burgers om het leven kwamen, waaronder een aantal kinderen.

Op dit moment wordt er een nieuw onderzoek verricht naar Prince die ex-spionnen zou hebben gerekruteerd om in de Verenigde Staten te infiltreren in vakbonden en organisaties, gelieerd aan de Democratische Partij. Er zou op deze manier belastende informatie zijn vergaard die president Donald Trump zou kunnen gebruiken in zijn campagne.

Wanneer de opnames van de film zullen worden hervat en wanneer de film uit moet gaan komen, is nog niet duidelijk.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Rundskop' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten