Netflix gaat in gesprek met de makers van de meest bekeken korte serie: 'The Queen's Gambit'

Netflix gaat in gesprek met de makers van de meest bekeken korte serie: 'The Queen's Gambit'

The Queen's Gambit (2020) is Netflix' meest bekeken korte serie en toch zijn de makers niet van plan een vervolg te maken. Er is echter nog zoveel over de serie te bespreken dat Netflix onder andere in gesprek gaat met regisseur en scenarist Scott Frank en hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy.

Onlangs werd deze giga populaire Netflix-serie genomineerd voor 18 Emmy's, maar hoe kwamen de makers tot dit enorme succes? In deze video krijgen we daar meer inzicht in. Zo wordt besproken hoe de juiste balans gezocht werd tussen het schaakspel zelf en de persoonlijke gesteldheid van het hoofdpersonage, zoals haar verslavingen en de gebeurtenissen uit haar jeugd. Daarnaast moest de serie zowel voor de schaakfanaten als voor de leken aantrekkelijk zijn. Een deel van het succes is te danken aan de goede band tussen de filmmakers onderling; eerst wisten ze niet van elkaars bestaan af en vervolgens ontstond er een speciale band.

Het ontwerp van de set en de kleding zijn uiteraard essentieel in The Queen's Gambit en vallen dan ook direct op. Een gesprek met de mensen die hierachter zaten, die de beelden zo aantrekkelijk wisten te maken, kon natuurlijk niet uitblijven. Zij vertellen hoe ver ze zijn gegaan om alles perfect te krijgen. Taylor-Joy is dit niet onopgemerkt gebleven en zij onthult welk voorwerp zij koste wat het kost in haar huis wil hebben.

Ben je na het zien van deze tour achter de schermen benieuwd geraakt naar de serie of heb je de smaak weer te pakken en wil je het allemaal nog eens zien? Bekijk The Queen's Gambit dan nu op Netflix.

The Queen's Gambit (2020)
8.6
De achtjarige wees Beth Harmon is rustig, chagrijnig en ogenschijnlijk onopvallend. Totdat ze haar eerste potje gaat schaken.
Beeld: Still 'The Queen's Gambit' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sThe Queen's Gambit (2020)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws