Halle Berry aangeklaagd om Netflix-film 'Bruised' door MMA-vechter Cat Zingano

Halle Berry aangeklaagd om Netflix-film 'Bruised' door MMA-vechter Cat Zingano

MMA-vechter Cat Zingano spant een rechtszaak aan tegen Halle Berry wegens de Netflix-film Bruised (2020). Zingano zou namelijk een belangrijk gevecht hebben afgezegd om in de film mee te spelen, waarna ze te horen kreeg dat ze toch niet in de film komt.

Volgens de zaak vroeg Berry in juli 2019 aan Zingano of ze in de film zou willen verschijnen. Berry zou toen al vergelijkingen hebben getrokken tussen het script en het leven van Zingano. Een week later kreeg de MMA-vechter het aanbod om mee te doen in een UFC-gevecht, die haar naar de mogelijke winst zou kunnen brengen.

Berry zou Zingano verteld hebben dat ze, voor redenen rond verzekeringen, niet met zowel de film als het gevecht mee kon doen. Ze wees het gevecht af, waardoor UFC afscheid van haar nam in augustus 2019. Twee weken later kwam Berry met slecht nieuws: ze kon niet in de film meespelen omdat alleen UFC-vechters mee mogen doen. De actrice verbrak hierna het contact met Zingano, zo beweert de vechter in de zaak.

Zingano werd verscheurd tussen de waardevolle carrièrekans om voor een titel te vechten, en de unieke kans om samen met gedaagde Berry in een speelfilm te spelen over een personage wiens verhaal zo sterk overeenkwam met Zingano's eigen levensverhaal.

De film met Berry in de hoofdrol ging afgelopen jaar in première op het Toronto International Film Festival en verschijnt in november op Netflix. Bruised vertelt het verhaal over Jackie Justice, een MMA-vechter die al jaren geen geluk meer heeft in de sport. Om mee te doen in een ondergronds gevecht wordt haar een leven in Octagon beloofd, maar dan staat haar zoon plots voor de deur, die ze als baby heeft afgestaan.

Bruised is vanaf 24 november te zien op Netflix

Bruised (2020)
6.1
Jackie "Justice", een aan lager wal geraakte MMA-vechtster, is gefaald in het enige waar ze ooit in heeft uitgeblonken, namelijk vechten.
Beeld: Still 'Bruised' via Netflix / John Baer
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films Video on demand NetflixBruised (2020)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws