Recensie 'Sweet Girl'

Wraakfilm met een twist

Recensie 'Sweet Girl'

Sweet Girl (2021) opent vol in de actie als Ray Cooper (Jason Momoa) na een achtervolging door de FBI op het dak van een voetbalstadion staat. Als kijker weet je meteen: hier is iets aan vooraf gegaan. De film gaat dan twee jaar terug in de tijd als Ray nog deel uitmaakt van een gelukkig gezin. Al snel blijkt zijn vrouw kanker te hebben en is het een race tegen de klok. Gelukkig is er een goedkoop alternatief voor het dure medicijn dat zijn vrouw beter moet maken. Als dat medicijn plots van de markt wordt gehaald door de machtige farmaceut BioPharm terwijl zijn vrouw aan het sterven is, opent Ray de jacht op het bedrijf en op Simon Keeley (Justin Bartha), de grote man achter het bedrijf.

Samen met zijn dochter Rachel (Isabela Merced) komt hij steeds dichter bij de waarheid en wordt de zoektocht steeds gevaarlijker. Als ze op een gegeven moment continue op de vlucht zijn, wordt langzaam maar zeker duidelijk welke belangen en krachten schuil gaan achter de machtige farmaceutische industrie.

Fijne samenwerking

Regisseur Brian Andrew Mendoza werkte in de rol van producent en nu als regisseur al vier keer eerder samen met Momoa. De meest bekende zijn Braven (2018) en de serie Frontier (2016–2018). Je zou kunnen zeggen dat de twee aardig op elkaar zijn ingespeeld.

Momoa kennen we vooral van zijn rol als Aquaman, uit de stal van DC. Maar met zijn ruige uiterlijk, zijn brede torso en zijn lengte, is hij bij uitstek geschikt voor actiefilms. Dat doet hij ook nu weer uitstekend. Het tempo blijft hoog en de film kent een aantal goede actiescènes. Ook Merced blijft naast Momoa overeind.

Wraakfilm

In de basis is ook Sweet Girl de zoveelste 'wraakfilm' en daarin gaat meestal als eerste de logica en de redelijkheid overboord. Een mooi voorbeeld daarvan is de John Wick-reeks. Wat de aanleiding ook is, het rechtvaardigt zelden het doel. Maar het genre zelf is al zo oud als de weg naar Rome en had zijn hoogtepunt in de jaren 70 met Death Wish (1974). Dus blijven de films maar komen. In deze film die ook op wraak drijft, lijkt gerechtigheid toch meer het motief en Ray's strijd tegen de machtige farmaceutische industrie kan wellicht op meer sympathie rekenen dan iemand die iedereen afslacht omdat iemand zijn hondje doodschoot.

Naast de actiescènes is er genoeg ruimte om de band tussen vader en dochter goed uit te spelen. Ook het lijntje met Rachel en de FBI-agente Sarah Meeker (Lex Scott Davis) speelt een belangrijke rol. Tussen de bedrijven door heeft Rachel een aantal maal contact met haar. Als kijker vraag je je af waarom dat is. Brengt ze daarmee niet haar vader en zichzelf in gevaar? Tegen de tijd dat de film bij de openingssequentie is, heeft de film nog een aardige twist in petto voor de kijker. Al mag je je afvragen in hoeverre dat nog geloofwaardig is. Maar verrassend is het wel.

Sweet Girl is zeker een spannende en onderhoudende film met een flinke twist. Qua logica en geloofwaardigheid laat de film wel wat steken vallen maar dat zit de film verder niet in de weg. Als je in bent voor een spannende film, zit je met Sweet Girl zeker goed.

3 / 5

Sweet Girl is nu te zien op:

Netflix

Trailer 'Sweet Girl'

Beeld: Still 'Sweet Girl' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Recensies Netflix-tips VOD-tipsSweet Girl (2021)

Meer recensies

Meer recensies

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws