Amazon maakt serie gebaseerd op het personage Lisbeth Salander uit de 'Millennium'-reeks

Amazon maakt serie gebaseerd op het personage Lisbeth Salander uit de 'Millennium'-reeks
27 mei 2020 om 15:37

Amazon ontwikkelt een serie rond Lisbeth Salander, het personage dat Stieg Larsson creëerde voor de Millenium-boeken.

Het project, dat momenteel de titel The Girl With the Dragon Tattoo draagt, zal geen vervolg of voortzetting zijn van het verhaal uit de boeken of de films. Het zal in plaats daarvan om Salander draaien in de hedendaagse wereld met een geheel nieuwe setting, nieuwe personages en een nieuw verhaal.

Er is op dit moment geen schrijver of hoofdrolspeelster aan de serie verbonden. Andy Harries, oprichter en CEO van Left Bank Pictures, zal met Rob Bullock fungeren als executive producer. Daarnaast zullen Amazon Studios en Left Bank samen met Sony Pictures Television dienen als producers.

Salander is het hoofdpersonage van de Millennium-serie, waarvan Larsson er drie had voltooid voordat hij overleed: Mannen die vrouwen haten (Män som hatar kvinnor), De vrouw die met vuur speelde (Flickan som lekte med elden) en Gerechtigheid (Luftslottet som sprängdes).

David Lagercrantz nam toen het schrijven over, en publiceerde de boeken: Wat ons niet zal doden (Det som inte dödar oss), De man die zijn schaduw zocht (Mannen som sökte sin skugga) en Zij die moet sterven (Hon som måste dö). Van de boeken zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Salander is in het verleden geportretteerd door meerdere actrices. In de Zweedse filmtrilogie op basis van de eerste drie boeken wordt ze als volwassene gespeeld door Noomi Rapace en als kind door Tehilla Blad.

Rooney Mara speelde haar daarna in de Amerikaanse bewerking The Girl with the Dragon Tattoo, en Claire Foy nam haar rol op zich in The Girl in the Spider's Web.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Girl with the Dragon Tattoo' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten