Rest van Disney-films die dit jaar nog uitkomen verschijnen exclusief in de bioscoop

Rest van Disney-films die dit jaar nog uitkomen verschijnen exclusief in de bioscoop
13 september 2021 om 09:37

Disney heeft het afgelopen jaar volop geëxperimenteerd met hun releases tijdens de pandemie, maar nu trekt de studio een duidelijke lijn: alle films die dit jaar nog uitkomen, zullen exclusief in de bioscoop te zien zijn voordat ze op Disney+ verschijnen.

Dat betekent dat er dus geen films meer op Disney+ verschijnen op de dag van de bioscooprelease, zoals gebeurde met Black Widow (2021), Cruella (2021) en Jungle Cruise (2021). De studio ontving veel kritiek omtrent deze strategie en werd zelfs aangeklaagd door Black Widow-ster Scarlett Johnansson voor het mislopen van winst.

Of de zaak van Johansson de reden is dat Disney nu afstapt van de on-demand-release, is niet duidelijk. Wat de studio vooral laat zien met deze zet, is hun optimisme in de terugkeer van het theaterpubliek.

Nu het vertrouwen in de bioscoop blijft verbeteren, kijken we ernaar uit om het publiek in de bioscoop te vermaken, terwijl we de flexibiliteit behouden om onze Disney+-abonnees het cadeau van Encanto (2021) te geven deze feestdagen.

Kareem Daniel van Disney in een verklaring

Encanto, de aankomende animatefilm over een magische familie in Colombia, draait vanaf 24 november in de bioscoop maar zal vanaf Kerstavond ook al te zien zijn op Disney+; een cadeautje voor de abonnees, zo noemt Kareem Daniel van Disney het.

Andere releases die gepland staan voor dit jaar zijn Marvel-film The Eternals (2021), Ridley Scotts The Last Duel (2021), Ron's Gone Wrong (2021) en The King's Man (2021). Onlangs verscheen Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) exclusief in de bioscoop, die met een huidige wereldwijde opbrengst van 247,6 miljoen dollar laat zien dat er hoop is voor bioscopen.

Beeld: Still 'The Eternals' via Filmdepot
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Films Disney+ Bioscoop

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws