Netflix start met de opnames van Spaanse film 'Un hombre de acción' over bankovervaller Lucio Urtubia

Netflix start met de opnames van Spaanse film 'Un hombre de acción' over bankovervaller Lucio Urtubia
14 september 2021 om 16:25

De opnames van Un hombre de acción, of A Man of Action in het Engels, zijn gestart. Netflix maakt het goede nieuws vandaag bekend en onthult alvast een aantal eerste details over de nieuwe Spaanse film.

De film is gebaseerd op het waargebeurde leven van Lucio Urtubia, een Spaanse metselaar die vooral bekend staat als anarchist en door het leven ging als bankovervaller en vervalser. Hij werd ook wel El Robin Hood genoemd en overleed vorig jaar juli in Parijs. De film laat zien hoe hij een valsmunterij runde in Parijs die hem in het vizier bracht van Amerika's grootste bank, toen hij erin slaagde een enorme hoeveelheid geld te bemachtigen door het vervalsen van reischeques om te investeren in zaken waarin hij geloofde.

Lucio wordt gespeeld door Juan José Ballesta. En ook Miki Esparbé heeft een hoofdrol te pakken. De opnames vinden plaats in zowel Spanje als Frankrijk. Un hombre de acción wordt geregisseerd door Javier Ruiz Caldera, die eerder Anacleto: Agente Secreto (2015) maakte.

Het is nog niet bekend tot wanneer de opnames duren en wanneer de Spaanse film op Netflix verschijnt. Voor nu kun je terecht bij ons overzicht van de beste Spaanse films op Netflix of de beste Spaanse series op Netflix.

Beeld: Still 'Un hombre de acción' via Netflix
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws