''Squid Game' op weg om de meest populaire Netflix-serie ooit te worden'

''Squid Game' op weg om de meest populaire Netflix-serie ooit te worden'
28 september 2021 om 09:24

Netflix slingert weer eens wat kijkcijfers de wereld in en baas Ted Sarandos doet een boekje open over het succes van de Zuid-Koreaanse serie Squid Game (2021). Als de kijkcijfers zo doorzetten, aldus Sarandos, is de nieuwe overlevingserie op weg om de meest populaire Netflix-serie ooit te worden.

Concrete kijkcijfers van Squid Game worden nu nog even stilgehouden, maar de Netflix-baas is duidelijk: overal ter wereld is de serie momenteel nummer 1 in de top 10 op Netflix. Ook in Nederland dus, waar kijkers eveneens verrast zijn door het Zuid-Koreaanse concept.

Dat hadden we niet zien aankomen, in termen van zijn wereldwijde populariteit.

Netflix-baas Ted Sarandos
Squid Game (2021)
8.2
456 deelnemers zetten hun levens op het spel voor de winst van 45,6 miljard in de prijzenpot. Wie faalt, sterft.

Om de populairste serie ooit te worden, moet Squid Game wel nog even doorzetten. Momenteel staat namelijk Bridgerton (2020– ) bovenaan met 82 miljoen huishoudens die de serie bekeken in de eerste 28 dagen. Qua films sleept actiefilm Extraction (2020) de titel binnen van populairste op Netflix.

Afbeelding via Variety / Netflix
Afbeelding via Variety / Netflix

Netflix gebruikt bovenstaande data om bepaalde (zakelijke) beslissingen te nemen, maar Sarandos zei dat voor het maken van content "je voorzichtig wilt zijn om het niet te veel te gebruiken", omdat dit niet altijd goed uitpakt. Je kunt simpelweg niet altijd voorspellen of een film of serie aanslaat of niet, zoals het geval is bij Squid Game.

In Squid Game zetten 456 deelnemers hun levens op het spel voor de winst van 45,6 miljard in de prijzenpot. Wie faalt, sterft. Maar één iemand kan de strijd winnen. Bekijk hier de trailer van Squid Game:

Beeld: Still 'Squid Game' via Netflix / Youngkyu Park
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixSquid Game (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws