Netflix koopt rechten David Fincher-film 'The Killer' over van Paramount

Netflix koopt rechten David Fincher-film 'The Killer' over van Paramount

Eindelijk is er weer nieuws over The Killer (2023). Meer dan 10 jaar lang was er geen vooruitgang in het project. De film was voor al die jaren in handen van Paramount, maar inmiddels is bekendgemaakt dat Paramount de rechten van de film verkocht heeft aan Netflix. Met de overname van Netflix zit er ineens schot in de zaak. De opnames zullen over iets meer dan een maand al van start gaan.

The Killer wordt geregisseerd door de Oscarwinnende regisseur David Fincher die bekend is van succesvolle films als Fight Club (1999), Se7en (1995) en The Social Network (2010). De film zal worden geschreven door Kevin Walker met wie Fincher al eerder samenwerkte aan Se7en. Hoewel Fincher nu al zo'n 5 jaar met Netflix samenwerkt, tekende hij in 2020 pas een contract met de streamingdienst, een contract voor 4 jaar. Sindsdien is hij betrokken geweest bij onder andere Mank (2020) en Love, Death + Robots (2019– ).

The Killer volgt het leven van een eenzame koude moordenaar die uitkijkt naar zijn volgende doelwit. Hoe langer hij wacht, hoe meer hij denkt dat hij zijn verstand verliest en anders wel zijn koelbloedigheid. Hij is verdwaald in de wereld zonder moreel kompas. De film wordt een karakterstudie van een gewapende man die langzaamaan de weg kwijtraakt.

Michael Fassbender is gecast als deze ijzige man. Eerder was de rol toegezegd aan Brad Pitt, maar Pitt heeft inmiddels weer afgehaakt. Geschat wordt dat de opnames van november 2021 tot maart 2022 zullen duren. Er zal gefilmd worden in de Amerikaanse steden New Orleans en Chicago, daarnaast zal er ook gereisd worden naar Frankrijk en de Dominicaanse Republiek.

The Killer zal op zijn vroegst in 2022 op Netflix verschijnen, maar 2023 lijkt waarschijnlijker.

Beeld: Still 'The Snowman' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe Killer (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws