'Frozen 3' komt er voorlopig niet

'Frozen 3' komt er voorlopig niet
3 juni 2020 om 08:51

Ondanks het megasucces van Frozen (2013) en Frozen 2 (2019) is het nog niet zeker of Disney nóg een vervolg van de populaire kinderfilm zal maken. Mocht die er komen, dan zal dit in ieder geval nog wel even duren.

Acteur Josh Gad, die de stem van Olaf in spreekt, vertelt hoe Disney alleen een derde deel zal maken als het verhaal juist is en het de perfecte tijd ervoor is.

'Frozen II' was geen 'Frozen II' totdat er een reden was voor de film om te bestaan. En zo weten we dus niet of er een 'Frozen III' zal zijn. Voor nu was er een kans om de personages verder te ontwikkelen in 'At Home with Olaf', en daarom gaat de 'Frozen'-saga nu daar verder. Als er nog een verhaal waard is om te vertellen dan zal het team van Disney dit zeker doen in de vorm van een vervolg.

Het gebrek aan een concreet plan komt inderdaad overeen met hoe de maak van Frozen II verliep. Pas zes jaar na de eerste hit werd dit vervolg uit de grond gestampt. Op dat moment was de tijd schijnbaar rijp voor dit verhaal. Frozen II behaalde vorig jaar vlak na zijn release de status van de meest succesvolle animatiefilm ooit; een vervolg zou dus geen vreemde stap zijn voor de portemonnee van Disney.

Of Frozen 3 er dus komt of niet blijft voorlopig onduidelijk, binnen een jaar hoeven we een vervolg in ieder geval niet te verwachten. Daarentegen zal dit niet het einde zijn van de franchise. Zo verschijnt eind juni bijvoorbeeld een documentaire op Disney+ over de maak van Frozen II.

Gad vermaakt ondertussen kijkers thuis in quarantaine met zijn bijzondere reünies van de cast van klassieke films en series. Zo bracht hij afgelopen zondag de cast van The Lord of the Rings bijeen. Deze video's zijn te bekijken op het YouTube-kanaal van Josh Gad.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Frozen II' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsFrozen (2013)Frozen 2 (2019)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten