Paranormale mysteries: dit zijn alle horrorfilms uit het 'Conjuring'-universum op Netflix

Paranormale mysteries: dit zijn alle horrorfilms uit het 'Conjuring'-universum op Netflix

James Wan, de maker van het Conjuring-universum, bracht onlangs zijn nieuwste horrorfilm uit op Netflix, There's Someone Inside Your House (2021). Maar welke films uit zijn iconische horrorfranchise zijn eigenlijk allemaal te zien op de streamingdienst? Uit de bekende reeks over de paranormale onderzoekers Lorraine en Ed Warren zijn onderstaande horrorfilms nu te zien op Netflix.

Andere handige Netflix-pagina's:

The Conjuring

The Conjuring (2013)
7.5
Kijk op Netflix • The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren.

In The Conjuring zijn de gelukkige familie van Roger en Carolyn Perron en hun dochters net verhuisd naar een oude boerderij op Rhode Island. Ze komen al snel tot het besef dat hun droomhuis paranormale activiteit aantrekt. De paranormale onderzoekers Lorraine en Ed Warren schieten hen te hulp en beleven de meest angstaanjagende zaak uit hun carrière. The Conjuring werd onlangs genoemd in de lijst 35 engste horrorfilms ooit volgens een nieuw onderzoek, en staat op plek 61 in onze Top 100 beste horrorfilms.

Bekijk hier de trailer van The Conjuring:

The Conjuring 2

The Conjuring 2 (2016)
7.3
Kijk op Netflix • De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) reizen af naar Noord Londen.

De film speelt zich af in 1977, wanneer In paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren naar Londen reizen. Hier gelooft de alleenstaande moeder Peggy Hodgson dat er iets kwaadaardigs in haar huis is. Wanneer Peggy's jongste dochter tekenen van demonische bezetenheid begint te vertonen, proberen Ed en Lorraine het belaagde meisje te helpen, maar worden zelf het doelwit van de kwaadaardige geesten.

Bekijk hier de trailer van The Conjuring 2:

Annabelle Comes Home

Annabelle Comes Home (2019)
5.9
Kijk op Netflix • Vastbesloten om Annabelle ervan te weerhouden om nog meer verwoesting aan te richten, brengen de demonologen Ed en Lorraine Warren de bezeten pop naar een afgesloten kamer met bovennatuurlijke objecten in hun huis.

Ed en Lorraine Warren sluiten de boosaardige pop Annabelle op in een geïsoleerde glazen kast in hun kamer met demonische artefacten. Een jaar later moeten ze op reis en laten ze hun dochter Judy achter bij oppas Mary Ellen. De plaatselijke krant vraagt zich echter af of de Warrens helden zijn of iedereen bedriegen, en de neuzige tiener Daniela Rios lokt Mary Ellen en gaat de gesloten kamer binnen in de verwachting contact te krijgen met haar onlangs overleden vader. Ze laat de krachtige Annabelle vrij en de meisjes brengen de nacht door, achtervolgd door kwade geesten.

Bekijk hier de trailer van Annabelle Comes Home:

The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona (2019)
5.3
Kijk op Netflix • In het Los Angeles van de jaren 70 behoort de nacht toe aan La Llorona, een vrouw die ervan verdacht wordt haar kinderen in gevaar gebracht te hebben.

Na een raadselachtig geval van verwaarlozing van een kind te hebben onderzocht, begint de verontruste welzijnswerker en weduwe van twee, Anna Tate-Garcia, ijzingwekkende visioenen te zien van een huilende vrouw: La Llorona. Terwijl Anna zich steeds verder verdiept in dit bovennatuurlijke mysterie, wordt de machtige wurggreep van de kwaadaardige entiteit op haar kinderen, Samantha en Chris, steeds sterker, waardoor ze geen andere keuze heeft dan zich te wenden tot de voormalige priester Rafael Olvera. Nu zijn Anna en haar gezin verwikkeld in een verlammende eeuwenoude vloek. Kan Anna haar kinderen verdedigen tegen de vloek van La Llorona?

Bekijk hier de trailer van The Curse of La Llorona:

Films die ook onderdeel zijn van het universum, maar niet op Netflix staan, zijn onderstaande vier films:

Beeld: Still 'The Curse of La Llorona' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws