Nieuw op Amazon Prime Video: alle afleveringen van meeslepende misdaadserie 'The Act'

Nieuw op Amazon Prime Video: alle afleveringen van meeslepende misdaadserie 'The Act'

Het eerste seizoen van Hulu-serie The Act (2019) is vanaf vandaag te zien op Amazon Prime Video. Dit seizoen van de serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een ziek meisje en haar overbezorgde moeder. Maar klopt het verhaal van die moeder wel?

Het idee achter The Act is dat ieder seizoen draait om een waargebeurde misdaad, met een fictieve twist. De show wordt gemaakt door Nick Antosca en Michelle Dean en het verhaal van het eerste seizoen kwam voort uit het Buzzfeed-artikel Dee Dee wanted her daughter to be sick, Gypsy wanted her mom to be murdered, dat Dean zelf eerder schreef. Het is het waargebeurde verhaal van de alleenstaande moeder Dee Dee Blanchard die iedereen in haar omgeving ervan overtuigde dat haar dochter, Gypsy, leed aan meerdere ernstige ziekten, hoewel Gypsy al die tijd volkomen gezond was.

Gypsy wordt door haar moeder in een rolstoel gedwongen en weet niks over haar eigen leven: zelfs haar geboortehaar houdt Dee Dee voor haar geheim. Wanneer Dee Dee dood wordt gevonden met meerdere steekwonden, geloven haar buren en familie niet dat Gypsy daar iets mee te maken kan hebben. Maar niks is minder waar…

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Patricia Arquette en Joey King. Daarnaast spelen onder anderen ook Chloë Sevigny, Calum Worthy en AnnaSophia Robb mee in The Act

The Act (2019)
8.0
Een anthologieserie waarin verbazingwekkende verhalen over ware misdaden vertelt worden, waaronder een meisje dat probeert te ontsnappen aan haar overbeschermende en beledigende moeder.

Alle afleveringen van The Act zijn nu te zien op Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video vind je hier.

Beeld: Still 'The Act' via TMDb
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoThe Act (2019)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws