Binnenkort op Netflix: 'Le sommet des dieux' uit Cannes 2021 selectie, trailer nu te zien

Binnenkort op Netflix: 'Le sommet des dieux' uit Cannes 2021 selectie, trailer nu te zien

Netflix komt binnenkort weer met iets speciaals: een film uit de selectie van het Cannes filmfestival 2021, Le sommet des dieux (2021). De film is geproduceerd door Didier Brunner en Stéphan Roelants, beiden Oscargenomineerd, en werd in Cannes met groots enthousiasme ontvangen door het uitgenodigde publiek. De film is eerder nog niet te zien geweest voor het grote publiek in Nederland.

George Mallory en Andrew Irvine zouden de eerste mannen zijn die de Mount Everest beklommen. Dit zou gebeurd zijn in het jaar 1924, maar klopt dit wel? Het tweetal keerde nooit meer terug, het lichaam van Mallory werd in 1999 gevonden, 700 meter onder de top, het lichaam van Irvine is nooit gevonden. In deze film zien we dat reporter Fukamachi 70 jaar na de tocht van Mallory en Irvine een kleine Kodak camera vindt waarop de bergbeklimmers hun avontuur vastlegden. Fukamachi duikt in de wereld van het bergklimmen op zoek naar antwoorden.

Le sommet des dieux is een animatieversie van de Japanse film Everesuto: Kamigami no itadaki die in 2016 uitkwam. De film is geregisseerd door Patrick Imbert, bekend van de Oscargenomineerde film Ernest et Célestine (2012). Het schrijversteam bestaat uit Magali Pouzol, Jean-CHarles Ostorero en Imbert zelf.

Le sommet des dieux is vanaf 30 november te zien op Netflix.

Le sommet des dieux (2021)
7.6
Fotograaf Fukamachi vindt een camera die vermoedelijk toebehoort aan George Mallory, een bergbeklimmer die vermist raakte op de Mount Everest, en gaat op bergbeklimmingsavontuur met zijn vriend Habu Joji.
Beeld: Still 'Le sommet des dieux' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sLe sommet des dieux (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws