Max Verstappen haalt uit naar Netflix en keert 'Formula 1: Drive to Survive' de rug toe

Max Verstappen haalt uit naar Netflix en keert 'Formula 1: Drive to Survive' de rug toe

Max Verstappen zal niet meer meewerken aan het vierde seizoen van Netflix-hit Formula 1: Drive to Survive (2019– ). Volgens de coureur verkiest de docuserie drama boven de realiteit. "Ik ben niet iemand die van dat soort dramatische shows houdt, ik wil feiten en echte dingen."

Verstappen beschuldigt Netflix ervan dat ze enkele rivaliteiten tussen coureurs hebben gecreëerd die er helemaal niet zijn. In eerdere seizoenen gaf hij een paar interviews aan de makers van Drive to Survive, die vervolgens onder beelden werden geplaatst die daar helemaal niet voor bedoeld waren. Zo verdraaide de docuserie zijn verhaal, aldus de Nederlandse coureur.

Ze hebben een paar rivaliteiten 'gefaket' die helemaal niet bestonden. Ik heb dus besloten om er geen deel van uit te maken en niet langer interviews te geven. Dan is er ook niets dat ze kunnen laten zien.

Formula 1: Drive to Survive biedt een kijkje achter de schermen van de Formule 1-wereld en is al sinds 2018 razend populair. Netflix ontving echter al eerder kritiek vanuit de F1, voornamelijk over de schermtijd per team en hoe ze oneerlijk worden uitbetaald.

De Netflix-serie zorgt vooral in de VS voor een toename aan Formule 1-fans. In Nederland is een vergelijkbare toename echter niet te danken aan de serie, maar aan Max Verstappen zelf. Voor hem is het dus niet per sé van belang om deel uit te maken van de serie.

Ik begrijp dat het gedaan moet worden om de populariteit in Amerika een boost te geven. Maar van mijn kant als coureur, vind ik het niks om er deel van uit te maken.

Seizoen 1 tot en met 3 van Formula 1: Drive to Survive zijn nu te zien op Netflix. Seizoen 4 zal ergens in 2022 te zien zijn. Een precieze datum is nu nog niet bekend.

Formula 1: Drive to Survive (2019– )
8.6
De snelheid, de druk, de concurrentie. Ervaar de wereld van de Formule 1: van de coureurs tot de eigenaars, van de cockpit tot het managementkantoor.
Beeld: Still 'Max Verstappen: Whatever It Takes' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand NetflixFormula 1: Drive to Survive (2019– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws