Whoopi Goldberg maakt korte animatiefilm met Extinction Rebellion

Whoopi Goldberg maakt korte animatiefilm met Extinction Rebellion
5 juni 2020 om 12:58

Whoopi Goldberg maakte in samenwerking met Extinction Rebellion een korte animatiefilm over milieuactivisme. De animatiefilm heet The Gigantic Change en is geproduceerd door Passion Pictures, het productiehuis van onder andere Searching for Sugar Man (2012).

De drie minuten durende animatiefilm speelt zich af in 2050 en blikt terug op hoe mensen zich verenigd hebben om de wereld te redden van de klimaatcrisis. De datum is veelzeggend, want veel landen hebben beloofd in 2050 geen koolstofdioxide meer uit te stoten.

De korte video verscheen vandaag op de socialemediapagina's van de activistische organisatie, om aandacht te vragen voor wereldmilieudag, dat jaarlijks op 5 juni wordt georganiseerd door de Verenigde Naties om overheden en individuen stil te laten staan bij het milieu.

Passion Pictures maakte eerder in samenwerking met Greenpeace een korte animatiefilm waarin aandacht wordt gevraagd voor de schadelijke effecten van palmolie. De reclame werd verboden in het Verenigd Koninkrijk, omdat het als 'te politiek' werd gezien. Door het verbod en de daarop volgende ophef werd die video maar liefst 65 miljoen keer bekeken.

George Lewin, die samen met Nicola Jane Francis de animatiefilm met Goldberg regisseerde, vertelde dat ze graag met de actrice samen wilde werken om haar iconische stem en de gewichtigheid waarmee ze kan vertellen.

En ze is bovendien heel uitgesproken over milieukwesties en kan veel van haar fans en volgers inspireren tot actie. We stuurden haar het script toe en ze liet heel snel weten mee te willen doen. We konden het niet geloven.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Gigantic Change'
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten