Amerikaanse 'Sesamstraat' maakt aflevering over racisme

Amerikaanse 'Sesamstraat' maakt aflevering over racisme
6 juni 2020 om 13:40

In een tijd waarin de Verenigde Staten volledig in de greep is van protesten tegen racisme, voelt de zender CNN aan dat het nodig is om dit ook met kinderen bespreekbaar te maken. In de Amerikaanse Sesamstraat gaan ze het thema daarom tijdens de aflevering van zaterdagochtend behandelen.

De aflevering getiteld "Coming Together: Standing Up to Racism. A CNN/Sesame Street Town Hall for Kids and Families" zal 60 minuten duren en Big Bird (de gele versie van wat wij kennen als Pino) zal de avond aan elkaar praten. Naast racisme zullen ze het ook hebben over de nationale protesten, diversiteit en over het uiten van empathie naar elkaar.

Het is de tweede dergelijke 'town hall'-aflevering van Sesame Street. In april maakte ze al een vergelijkbare aflevering over het coronavirus. Het televisieprogramma hoopt zo moeilijke thema's op een begrijpelijke en herkenbare manier uit te leggen voor hun jonge kijkers.

Ouders en kinderen krijgen de mogelijkheid om hun vragen in te sturen die de personages van Sesame Street vervolgens zullen proberen te beantwoorden. CNN komt met deze actie naar aanleiding van de tumult die ontstaan is in de VS na de moord op George Floyd. Meerdere organisaties in de film- en seriewereld spreken zich uit tegen racisme en politiegeweld. Zo doneerde het productiehuis van Star Wars eerder deze week 10 miljoen dollar aan anti-racismeorganisaties.

Sesamstraat
7.7
Sesamstraat is de Nederlandstalige bewerking van het Amerikaanse kinderprogramma Sesame Street. In het programma spelen vooral Muppets mee, naast een aantal echte mensen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Sesame Street' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Algemeen TelevisieSesamstraat

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten