Moord in 'Undercover' seizoen 3 zorgt voor verwarring rond Brabantse politicus: 'Wat heb jij uitgespookt?'

Moord in 'Undercover' seizoen 3 zorgt voor verwarring rond Brabantse politicus: 'Wat heb jij uitgespookt?'

Na de release van de eerste aflevering van Undercover (2019– ) seizoen 3, is verwarring ontstaan rond de Tilburgse politicus Yusuf Çelik. Een fictieve naamgenoot in de serie schiet namelijk iemand dood. "Wat heb jij uitgespookt," is de vraag die de echte Çelik nu veel krijgt.

In het derde seizoen van Undercover krijgen Bob (Tom Waes) en Ferry (Frank Lammers) te maken met een nieuw drugskartel dat wordt geleid door Turken. Eén van hen is Yusuf Çelik, die in de eerste aflevering gelijk een undercoveragent doodschiet. De echte Çelik kan er wel om lachen, ondanks dat zijn telefoon roodgloeiend staat.

Op Twitter grapt de fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA in Tilburg dat hij zich heeft afgemeld voor een bijeenkomst met de burgemeester, omdat hij zogenaamd vastzit. "Helaas moet ik me vanwege een 'werkbezoek' in de regio afmelden voor de bijeenkomst," schrijft hij.

In een interview met AD benadrukt de politicus nog eens dat hij om de hele situatie kan lachen. Dat het fictieve personage dezelfde naam heeft, is niet zo heel toevallig, stelt Çelik.

Maar het blijft wel raar als je je naam zo hoort vallen. En dat ook nog eens in het gebied waar we zoveel praten over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. […] Yusuf Çelik is wel een populaire naam. De achternaam is wel een beetje het Janssen van Turkije.

De eerste aflevering van Undercover seizoen 3 is in Nederland nu te zien op Netflix. Elke zondag om 21:10 uur verschijnt een nieuwe aflevering, met zondag 9 januari de laatste.

Undercover (2019– )
7.8
Kijk op Netflix • Eén van de grootste XTC-producenten in de wereld, Ferry Bouman, heeft een fijn leven in zijn villa op een campingterrein op de grens van België en Nederland.
Beeld: Still 'Undercover' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixUndercover (2019– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws