'La casa de papel' seizoen 5B vanaf deze week op Netflix: alles wat we weten over de laatste afleveringen

'La casa de papel' seizoen 5B vanaf deze week op Netflix: alles wat we weten over de laatste afleveringen

Vanaf deze week kunnen we eindelijk genieten van de nieuwe en tevens laatste afleveringen van La casa de papel (2017–2021). Aanstaande vrijdag verschijnt namelijk het tweede deel van seizoen 5 op Netflix. Hieronder lees je alles wat we tot nu toe al weten over de vijf nieuwe afleveringen, zodat je helemaal voorbereid bent.

Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen 5A van La casa de papel!

Wat gebeurde er allemaal in seizoen 5A?

In het eerste deel van het slotseizoen zagen we hoe Tokio haar leven gaf voor het team. Bij de overval zijn ook nog steeds de oude teamleden Rio (Miguel Herrán), Denver (Jaime Lorente), Stockholm (Esther Acebo) en Helsinki (Darko Peric) betrokken, die zwaar gewond is nadat zijn benen werden verbrijzeld in een explosie.

Afbeelding via Netflix / Tamara Arranz
Afbeelding via Netflix / Tamara Arranz

Wat staat ons te wachten in seizoen 5B van La casa de papel?

Nu Tokio dood is, is het onduidelijk wie de laatste afleveringen voor ons aan elkaar zal praten. Zal El Profesor die rol op zich nemen? Hij heeft momenteel een onstabiele alliantie heeft met politie-inspecteur Alicia Sierra (Najwa Nimri). Het valt nog te bezien of de twee tot een overeenkomst kunnen komen, of dat Sierra hem uitlevert aan de politie ondanks zijn cruciale hulp bij de bevalling van haar baby.

Afbeelding via Netflix / Tamara Arranz
Afbeelding via Netflix / Tamara Arranz

Daarnaast zullen de laatste afleveringen het lot onthullen van de nieuwkomers in het team, Manila (Belén Cuesta), Rodrigo de la Serna (Palermo) en Bogotá (Hovik Keuchkerian), van wie de laatste nog steeds zint op wraak voor de dood van zijn liefde, Nairobi. Misschien heeft hij zijn kans gemist, want het hoofd van de veiligheidsdienst Gandía (Manuel Poga) is mogelijk omgekomen bij de laatste granaataanval in Tokio, maar dat moet nog worden bevestigd.

Tot slot hopen we te zien hoe het afloopt met gehate Arturo Román (Enrique Arce) en of hij het laatste seizoen levend zal doorkomen, aangezien zijn toestand onlangs door kolonel Tamayo (Fernando Cayo) als 'kritiek' werd bestempeld.

Trailer seizoen 5B

Bekijk hier de trailer van La casa de papel seizoen 5B:

Welke personages zien we terug in La casa de papel seizoen 5B?

Naast de overlevenden van het team zullen Pedro Alonso en Patrick Criado waarschijnlijk terugkeren als vader en zoon Berlin en Rafael, wiens verhaal tot nu toe grotendeels los stond van het hoofdverhaal. Helaas zal Úrsula Corberó niet meer te zien zijn als Tokio, wellicht enkel nog in de vorm van flashbacks.

Afbeelding via Netflix / Tamara Arranz
Afbeelding via Netflix / Tamara Arranz

Het is onduidelijk of Sky Rojo-ster Miguel Ángel Silvestre zal terugkeren in deel twee als René, de oorspronkelijke liefde van Tokio, gezien het feit dat het verhaal van het personage voorbij lijkt te zijn.

Releasedatum: wanneer verschijnt La casa de papel seizoen 5B op Netflix?

Gelukkig hoeven we nu niet al te lang meer te wachten op het slot. Vanaf aanstaande vrijdag 3 december zijn de vijf laatste afleveringen te zien op Netflix.

Nog meer seizoenen?

Helaas, seizoen 5B van La casa de papel is het laatste seizoen. Bij de aankondiging van het vijfde seizoen schreef Netflix: "De overval komt tot een einde".

Of Netflix daarna eventueel doorgaat met spin-offs, is goed mogelijk. Volgens seriemaker Álex Pina zijn er veel mogelijkheden om nieuwe verhalen te ontwikkelen.

We hebben heel veel opties voor spin-offs en ik denk dat dit komt door de krachtige persoonlijkheden van de personages. Bijna elk personage uit La Casa de Papel heeft iets dat we verder kunnen ontwikkelen in een spin-off. We kunnen naar ieder van hen kijken in hun eigen context.

Volgens Pina zou Arturito zijn eigen duistere komedie kunnen krijgen en is Berlin op zichzelf complex genoeg voor een eigen serie: "Hij is een vrouwenhater, een psychopaat, een egoïst, een narcist en een verkrachter. Maar toch zijn er veel mensen die hem aanbidden voor zijn vriendschap, loyaliteit en broederschap." Pina is zó enthousiast dat hij het liefst voor elk personage een spin-off schrijft. Of deze er komen, is nog even afwachten. Er wordt in ieder geval in Zuid-Korea gewerkt aan een nieuwe versie van La casa de papel.

La casa de papel (2017–2021)
8.2
Kijk op Netflix • In 'La casa de papel' (Money Heist) sluiten acht dieven zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje.
Beeld: Still 'La Casa de Papel' via Netflix / Tamara Arranz

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsLa casa de papel (2017–2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws