Een ode aan film: David Finchers docuserie 'Voir' vanaf vandaag te zien op Netflix

Een ode aan film: David Finchers docuserie 'Voir' vanaf vandaag te zien op Netflix

Een visuele liefdesbrief aan de wereld van film, zo omschrijft Netflix de nieuwe documentaireserie Voir (2021– ) van David Fincher en David Prior. De show is vanaf vandaag te zien op het platform.

Fincher en Prior werken voor de serie samen met een groep van twaalf schrijvers en filmcritici. Met zijn allen bogen ze zich over een aantal iconische films en creeërden ze een serie boeiende video-essays over de geschiedenis van cinema, de relatie die men heeft tot film en hoe het medium zich ontwikkeld heeft.

In de documentaire komen talloze klassiekers voorbij, zoals Taxi Driver (1976), Raging Bull (1980), Kill Bill: Vol. 1 (2003), The Talented Mr. Ripley (1999), Trading Places (1983) en vele anderen. De show wordt aan elkaar gepraat door Walter Chaw, Drew McWeeny, Taylor Ramos, Sasha Stone en Tony Zhou. Voir is niet het eerste project wat Fincher doet in samenwerking met Netflix. De filmmaker produceerde voor de streamingdienst onder andere House of Cards (2013–2018) en Love, Death + Robots (2019– ) en regisseerde de Oscarwinnende film Mank (2020)

Voir (2021– )
6.8
Een docuserie geproduceerd door David Fincher die de wereld van film viert. In deze verzameling visuele essays nemen liefhebbers de filmmomenten onder de loep die hen in vervoering brachten, verwonderden, uitdaagden en voor altijd veranderden.

Alle afleveringen van Voir zijn vanaf nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Voir' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixVoir (2021– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws