Disney+ deelt trailer van nieuwe Franse serie 'Oussekine', gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Disney+ deelt trailer van nieuwe Franse serie 'Oussekine', gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Disney+ heeft vandaag de eerste trailer van de Franse miniserie Oussekine (2022) gedeeld. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Succession-ster Hiam Abbass en de show gaat over de dood van Malik Oussekine in december 1986.

Oussekine blinkt terug op de gebeurtenissen in de nacht van 5 op 6 december 1986 die leidden tot de dood van Malik Oussekine. Het verhaal rondom Oussekine is in heel Frankrijk bekend, maar tot nu toe nog nooit verfilmd. De show gaat vooral om de strijd om gerechtigheid die Oussekines nabestaanden na zijn dood voerden en laat ons ook zien hoe de Franse samenleving van de jaren 80 voorgoed veranderde door het voorval.

Bekijk de trailer hier:

Malik Oussekine zal worden gespeeld door Sayyid El Alami, die we kennen als Jibril in de serie Messiah (2020). Naast El Alami en Abbass spelen ook Malek Lamraoui, Tewfik Jallab, Thierry Godard en Kad Merad mee in de vierdelige serie.

De serie is bedacht en gemaakt door Antoine Chevrolier en het scenario is geschreven door Faïza Guène, Cédric Ido en Julien Lilti. Over zijn project zei Chevrolier:

Oussekine wil de feiten vertellen en ze herstellen zonder vooroordelen. Om dit verhaal 35 jaar na dato te vertellen laten we ook de tijdloze thema's van het verhaal zien - de strijd voor gerechtigheid, het rouwproces, en broederlijke banden in het licht van een tragedie.

Antoine Chevrolier

Oussekine zal binnenkort te zien zijn op Disney+. Ben je benieuwd naar welke films en series er binnenkort nog meer op Disney+ verschijnen? Hier vind je ons overzicht.

Oussekine (2022)
Een dramaserie over de verschrikkelijke gebeurtenissen van 5 december 1986 die leidden tot de dood van Malik Oussekine en de strijd van zijn familie voor gerechtigheid.
Beeld: Screenshot uit trailer 'Oussekine'
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Video's Disney+Oussekine (2022)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws