Gouden Kalf-winnaar 'De Veroordeling' vanaf vandaag te zien via Pathé Thuis

Gouden Kalf-winnaar 'De Veroordeling' vanaf vandaag te zien via Pathé Thuis

De prijswinnende Nederlandse dramafilm De Veroordeling (2021) is vanaf vandaag te zien via Pathé Thuis. De film ging afgelopen jaar in première en is gebaseerd is op de waargebeurde, nogal uit de hand gelopen zaak rondom de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg.

De film draait om het onderzoek dat televisiejournalist Bas Haan doet naar de mysterieuze Deventer moordzaak. Er is veel om de zaak te doen, en veel mensen denken dat de klusjesman van mevrouw Wittenberg de dader is. Haan duikt in de zaak en vindt enkele bewijzen tegen de klusjesman, maar raakt de boel helemaal kwijt als de media met zijn onderzoek aan de haal gaat. In een poging om de klusjesman vervolgens juist te helpen, doet hij er vanaf dat moment alles aan om zijn onschuld te bewijzen.

De hoofdrol van Haan wordt gespeeld door Fedja van Huêt, en daarnaast spelen onder andere ook Yorick van Wageningen, Lies Visschedijk, Mark Kraan, George Tobal en Porgy Franssen mee in de film. De Veroordeling is geregisseerd door Sander Burger en viel afgelopen jaar flink in de prijzen tijdens het Nederlands Film Festival. De film won de Gouden Kalveren voor Beste Hoofdrol, Beste Bijrol, Beste Scenario én Beste Film. Ben je benieuwd naar wat wij van de film vonden? Lees de recensie van onze redacteur hier.

De Veroordeling (2021)
7.5
Kijk op Pathé Thuis (€ 2,99+) • Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen.

De Veroordeling is nu te zien via Pathé Thuis. Het volledige aanbod van Pathé Thuis vind je hier.

Beeld: Poster 'De Veroordeling' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Pathé Thuis Pathé Thuis-tipsDe Veroordeling (2021)

Meer Pathé Thuis

Meer Pathé Thuis

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws