'Ozark' seizoen 4A vanaf volgende week op Netflix: alles over de nieuwe afleveringen

'Ozark' seizoen 4A vanaf volgende week op Netflix: alles over de nieuwe afleveringen

Vanaf volgende week is het eindelijk zover: dan is op Netflix de eerste helft te zien van Ozark (2017– ) seizoen 4, met Jason Bateman als Marty Byrde. Hieronder lees je alles wat we weten over de nieuwe afleveringen van de meeslepende misdaadserie.

Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen 3 van Ozark!

Wat gebeurde er allemaal in seizoen 3?

In het derde seizoen zagen we hoe Marty werd ontvoerd en gemarteld door drugsbaron Omar Navarro, die nog niet klaar is met zijn ster-accountant en Wendy. Ondertussen werd Wendy gedwongen om een aanslag te plegen op haar eigen broer Ben om hun familie te redden van de slachting door het kartel.

Wat staat ons te wachten in seizoen 4 van Ozark?

Het Navarro-kartel is op de hoogte van de heroïne-plannen van Darlene en hoopt hier via Marty en Wendy een stokje voor te steken. De drugsbaas betrekt de witwassende familie steeds meer bij zijn zaakjes en ook de Byrde-kinderen leren al snel de kneepjes van het familiebedrijf.

Afbeelding via Netflix / Steve Dietl
Afbeelding via Netflix / Steve Dietl

Eerder verklapte hoofdrolspeler Jason Bateman al dat Marty en Wendy een beautysalon openen in het nieuwe seizoen met een nieuwe mousse waar ze hun zaken mee op orde hopen te krijgen. De salon is slechts een nieuwe manier om geld wit te wassen. "De mousse heeft het potentieel om veel geld op te leveren voor de Byrdes," aldus Bateman.

Trailer seizoen 4

Bekijk hier de trailer van Ozark seizoen 4A:

Welke personages zien we terug in Ozark seizoen 4?

Gelukkig keren er veel bekende gezichten terug in seizoen 4, zoals Jason Bateman als Marty Byrde en Laura Linney als Wendy Byrde. Ook kunnen we aannemen dat de kinderen, Charlotte (Sofia Hublitz) en Jonah (Skylar Gaertner), wederom te zien zijn. Helaas liep seizoen 3 niet voor iedereen goed af, waardoor Ben (Tom Pelphrey) en Helen Pierce (Janet McTeer) dit keer niet voorbij zullen komen.

Afbeelding via Netflix / Steve Dietl
Afbeelding via Netflix / Steve Dietl

Nieuwe personages

Bij een nieuw seizoen horen ook nieuwe castleden, waaronder Queen of the South-ster Veronica Falcón. Zij neemt in seizoen 4 de rol van Camila op zich, de zus van kartelbaas Omar Navarro (Felix Solis), van wie haar zoon Javi (Alfonso Herrera) een geheim plan ontwikkelt om zijn ooms kartel over te nemen. "Camila werkt stilletjes achter de schermen om een geduchte speler te worden in het drugsimperium van haar familie," aldus Netflix over haar rol.

Naast Falcón speelt ook Tony-winnares Ali Stroker een rol in het nieuwe seizoen. Stroker speelt Charles-Ann, een oude vriendin van Ruths (Julia Garner) moeder "die haar een handje helpt als ze hulp nodig heeft". Meer details over haar rol zijn nu nog niet bekend. Stroker kennen we door series als Glee (2009–2015) en The Bold Type (2017–2021) en door de film Christmas Ever After.

Ook spelen Felix Solis, Damian Young, Alfonso Herrera en Adam Rothenberg mee in het nieuwe seizoen. Solis en Young waren al te zien in seizoen 3, respectievelijk als Omar Navarro en Jim Rattelsdorf. Zij worden nu onderdeel van de vaste cast. Welke rollen Herrera en Rothenberg op zich nemen, is nog niet bekend.

Releasedatum: wanneer verschijnt Ozark seizoen 4 op Netflix?

Dit seizoen zal niet uit 10, maar uit 14 afleveringen bestaan, en wordt opgesplitst in twee delen van elk zeven afleveringen, zo onthulde Bateman. Volgende week vrijdag 21 januari 2022 verschijnt het eerste deel van seizoen 4 op Netflix. Om 09:00 uur 's ochtends staan de zeven nieuwe afleveringen online.

Ozark (2017– )
8.4
Kijk op Netflix • Financieel adviseur Marty Byrde vormt met zijn vrouw Wendy en hun twee tienerkinderen, een ogenschijnlijk doorsnee gezin.

Nog meer seizoenen?

Helaas is seizoen 4 gelijk ook het laatste seizoen van Ozark. De officiële synopsis die Netflix uitbracht van het nieuwe seizoen windt er geen doekjes om:

Het nieuwe seizoen is het laatste hoofdstuk van de reis van de familie Byrde van het leven in Chicago naar hun criminele onderneming in de Ozarks.

Er komt dus helaas geen vijfde seizoen van Ozark. Vandaar dat we grote ontknopingen verwachten in de aankomende afleveringen.

Beeld: Still 'Ozark' via Steve Dietl / Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsOzark (2017– )

Meer video on demand

Meer video on demand

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws