Meervoudig Oscarwinnaar 'Birdman' vanaf vandaag te zien op Disney+

Meervoudig Oscarwinnaar 'Birdman' vanaf vandaag te zien op Disney+

Birdman (2014), de Oscarwinnende zwartkomische dramafilm van Alejandro G. Iñárritu, is vanaf vandaag te zien op Disney+. De film gaat over een voormalig filmster die zijn aanzien van vroeger helemaal verloren is, en daardoor niet zo goed meer weet wat hij met zichzelf moet.

Riggan Thomson maakte in het verleden furore met zijn vertolking van superheld Birdman, maar inmiddels is het publiek de iconische held vergeten en is Thomson aan lagerwal geraakt. Hij zit niet goed in zijn vel en heeft daarbovenop ook nog problemen met zijn familie. Om zijn reputatie te herstellen werkt hij als acteur en regisseur mee aan What We Talk About When We Talk About Love, een Broadway-stuk gebaseerd op het boek van Raymond Carver.

De hoofdrol van Thomson wordt gespeeld door Michael Keaton, en daarnaast spelen ook Emma Stone, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough en Amy Ryan mee in de film van Iñárritu. De regisseur viel flink in de prijzen met zijn film: Birdman won in 2015 de Academy Awards voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Originele Scenario en Beste Camerawerk. Ook sleepte de film een hele rits Critics Choice Awards en Golden Globes binnen. Onze recensent was het eens met alle lof die de film ontving, lees zijn volledige recensie hier.

Birdman (2014)
7.7
Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Michael Keaton). Ooit wereldberoemd door zijn rol als een iconische superheld, nu worstelt hij met een toneelstuk op Broadway.

Birdman is nu te zien op Disney+. De film is ook te bekijken via Amazon Prime Video en Pathé Thuis. Het volledige aanbod van Disney+ vind je hier.

Beeld: Still 'Birdman' via TMDb
Tekst: Disney+

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Disney+Birdman (2014)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws