Andrew Dominik hernieuwt samenwerking met Nick Cave en Warren Ellis en werkt aan documentaire

Andrew Dominik hernieuwt samenwerking met Nick Cave en Warren Ellis en werkt aan documentaire

Het iconische muzikantenduo Nick Cave en Warren Ellis maakten de afgelopen tijd de soundtrack voor Andrew Dominiks Marilyn Monroe-biopic Blonde (2022), en gaan nu opnieuw met de regisseur in zee. De heren kondigden afgelopen week de documentaire This Much I Know To Be True aan.

Dominik werkte eerder samen met Cave en Ellis voor zijn western The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007). Daarna maakten ze samen de muziekdocumentaire One More Time with Feeling (2016), die in première ging op het filmfestival van Venetië. This Much I Know To Be True sluit enigszins aan op dat laatste project. De documentaire zal gaan over de creatieve relatie tussen Cave en Ellis en volgt het ontstaan van de afgelopen twee albums die de twee samen maakten, Ghosteen en Carnage. De twee verschenen eerder ook al samen in de documentaire 20,000 Days on Earth (2014).

De film werd afgelopen jaar opgenomen in Londen en Brighton. Dominik volgde de heren tijdens een aantal concerten van de twee albumtours en filmde ook een speciaal optreden in samenwerking met Marianne Faithfull. Daarnaast krijgen we in de documentaire een kijkje achter de schermen en zien we hoe Cave werkt aan The Red Hand Files, de briefbundel aan zijn fans. Ook bezoekt Dominik de werkplaats van de muzikant.

De cinematografie van This Much I Know To Be True is in handen van Robbie Ryan, die die rol ook had bij Yorgos Lanthimos' The Favourite (2018). De productie werd gedaan door Charlie Gatsky Sinclair, Brian Message en Beth Clayton en de film zal in de loop van 2022 verschijnen, waarschijnlijk in de periode dat Cave en Ellis samen op tour gaan in de Verenigde Staten. Wanneer dat precies is, is nog niet duidelijk.

Beeld: Still '20,000 Days on Earth' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws