Amazon Prime Video bemachtigt de rechten van Guy Ritchie's actiethriller 'The Interpreter'

Amazon Prime Video bemachtigt de rechten van Guy Ritchie's actiethriller 'The Interpreter'

Guy Ritchie's nieuwste actiefilm The Interpreter landt op Amazon Prime Video. De streamingdienst bemachtigt de Europese distributierechten van studio MGM waardoor de film met Jake Gyllenhaal het witte doek in ons land niet zal halen.

Jake Gyllenhaal speelt sergeant John Kinley, die bezig is aan zijn laatste tour in Afghanistan als hij samen met de lokale tolk Ahmed de regio gaat verkennen. Wanneer hun eenheid tijdens een patrouille in een hinderlaag loopt, zijn Kinley en Ahmed de enige overlevenden, en met vijandelijke strijders in de achtervolging riskeert Ahmed zijn leven om een gewonde Kinley over kilometers ruig terrein naar de veiligheid te dragen.

Eenmaal terug op Amerikaanse bodem verneemt Kinley dat Ahmed en zijn familie geen overtocht naar Amerika hebben gekregen zoals beloofd. Vastbesloten om zijn vriend te beschermen en zijn schuld in te lossen, keert Kinley terug naar het oorlogsgebied om Ahmed en zijn familie terug te halen voordat de lokale milities hen als eerste bereiken.

De opnames van The Interpreter starten 24 januari in het Spaanse Alicante en Ritchie heeft een budget bij elkaar weten te sprokkelen van 55 miljoen dollar. In de VS verschijnt de actiethriller wel in de bioscopen, waarna Amazon de de film uiteindelijk ook op de streamingdienst mag uitbrengen.

Ritchie's recente film Cash Truck (2021) verscheen in Nederland tevens op Amazon Prime Video. Wanneer The Interpreter te zien zal zijn, is nu nog niet bekend. Gyllenhaal schittert voor die tijd op het witte doek in Ambulance (2022) van Michael Bay en Ritchie brengt zijn nieuwste film met Jason Statham uit: Operation Fortune (2022).

Beeld: Still 'Ambulance' via Filmdepot / Universal Studios
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Amazon Prime VideoThe Interpreter

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws