'Munich: The Edge of War' vanaf deze week op Netflix: alles over de nieuwe oorlogsfilm

'Munich: The Edge of War' vanaf deze week op Netflix: alles over de nieuwe oorlogsfilm

1917-ster George MacKay is vanaf deze week op Netflix te zien in de gloednieuwe oorlogsfilm Munich: The Edge of War (2021), ook wel bekend onder de titel München – Im Angesicht des Krieges. In dit artikel zetten we alles wat we weten over de nieuwe film op een rij, zoals waar de film over gaat en wanneer deze op Netflix verschijnt.

Waar gaat Munich: The Edge of War over?

Het is herfst 1938 en Europa staat op de rand van oorlog. Adolf Hitler bereidt zich voor op een invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain (Jeremy Irons) zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing. Terwijl de druk toeneemt, reizen Hugh Legat (George MacKay), Brits ambtenaar, en Paul von Hartmann (Jannis Niewöhner), Duits diplomaat, naar München voor de spoedconferentie.

Afbeelding via Netflix / Frederic Batier
Afbeelding via Netflix / Frederic Batier

Als de onderhandelingen beginnen, komen de twee oude vrienden terecht in een web van politieke trucjes en zeer reëel gevaar. Kan een oorlog worden afgewend terwijl de hele wereld toekijkt, en zo ja, tegen welke prijs? De oorlogsfilm is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Robert Harris.

Trailer Munich: The Edge of War

Bekijk hier de trailer van Munich: The Edge of War:

Hoofdrolspelers

De hoofdrol wordt gespeeld door George MacKay, die bekend is met het oorlogsgenre door zijn hoofdrol in 1917 (2019). Daarnaast zijn ook Jannis Niewöhner, Jeremy Irons en Sandra Hüller te zien. De oorlogsfilm wordt geregisseerd door Christian Schwochow, die eerder Novemberkind (2008) en Die Unsichtbare (2011) maakte.

Afbeelding via Netflix / Frederic Batier
Afbeelding via Netflix / Frederic Batier

Releasedatum van Munich: The Edge of War op Netflix

Gelukkig hoeven we nu niet al te lang meer te wachten. Vanaf aanstaande vrijdag 21 januari is de gloednieuwe oorlogsfilm met MacKay te zien op Netflix. Die dag verschijnt Munich: The Edge of War om 09:00 uur 's ochtends op de streamingdienst.

Munich: The Edge of War (2021)
6.8
Het is herfst 1938 en Europa staat aan de vooravond van de oorlog. Adolf Hitler bereidt zich voor op een invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing.
Beeld: Still 'Munich: The Edge of War' via Netflix / Sarah M. Lee

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsMunich: The Edge of War (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws